Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

Ќ—» об€ви дългоочаквана новина за заплатите, ставаме богати!


21 септември 2019 09:58  8 коментара   8642 прочита–азходите на бизнеса за един час работа на наетите от т€х работници и служители са нараснали с 11% през второто тримесечие на годината спр€мо същи€ период на миналата, об€виха от Ќ—». Ќай-гол€м е ръстът на заплатите и на допълнителните бонуси за служителите в сектора на услугите – с 11,1%. ¬ строителството увеличението е с 10,6%, а в индустри€та – с 9,8%.

ѕо икономически дейности най-висок ръст на общите разходи за труд е отчетен в сектора “ќбразование” – със 17,9%, което се дължи на вдигането на учителските заплати от началото на годината, пише Ѕлиц. Ќа второ м€сто по ръст е секторът “ќперации с недвижими имоти”, където разходите за труд са нараснали с 16,3%.

“ретото м€сто с ръст от 12,9% остава за сектора “—ъздаване и разпространение на информаци€ и творчески продукти; далекосъобщени€”, където влизат и програмистите. ќказва се, че заплатите на софтуерните специалисти са не само най-високи, но и се увеличават с бързи темпове.

„елната петица се допълва от заетите в секторите “’отелиерство и ресторантьорство” и ““ранспорт, складиране и пощи”, където увеличението на разходите за труд е по 12,1%. «аплатите на работещите в хотелите нарастват с бързи темпове, защото са доста по-ниски спр€мо другите сектори на икономиката и затова трудно се намират кадри.

ќще за: разходи  Ќ—»  ръст  заплати ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


8 коментара

21 септември 2019 10:09 |  ало€нчо
ќценка:
2
 (
30
 гласа)

Ѕла Ѕла, народа става все по беден. √ерб=гроб.


21 септември 2019 10:53 | до  ало€нчо
ќценка:
9
 (
19
 гласа)

герберите не са ти виновни, много от работодателите са от други партии, но тук не става въпрос за партийна принадлежност, а че по принцип заплатите са ниски, а работодателите са по-богати. увеличението е само на харти€ и според статистиците, които си пишат празни съчинени€ без да имат никаква информаци€ от ц€лата страна, щото освен на бюра никъде не ход€т и не виждат, така че ако си с малка заплата се сърди на работодател€ си, Ѕойко не ти е виновен, нито –адев, нито Ќинова, нито който и да е.


21 септември 2019 11:03 |  ало€нчо
ќценка:
3
 (
21
 гласа)

ќт 10 години управл€ват герб и все н€кой друг им е виновен, кой да е виновен, че за тези 10 години една малка крадлива шайка са милионери и милиардери, а обикновените, честни, работливи хора изнемогват и стават все по бедни?


21 септември 2019 11:11 | избирател
ќценка:
15
 (
19
 гласа)

—татистика, вземете се гръмнете! ќткъде ви са тези фалшиви данни? —прете вече да отклон€вате хората от действителността, а т€ е - н€ма никакъв растеж на нищо


21 септември 2019 11:22 | до ѕитанчо
ќценка:
1
 (
17
 гласа)

хем си прав хем не си, защото след промените през 1989 г. от тогава сме затънали и сега който и да е на власт не може да ни измъкне към по-добро, още от комунизма има натрупани дългове, комунетата всичко раздържавиха, взеха си заводи и фирми за свои хора, напълниха си гушките, за послушни€ електорат нищо, така че последните 10 г. са ти най-малки€ проблем но ако на теб ти харесва старата власт иди да живееш на друго м€сто, никой не те спира


21 септември 2019 11:32 | бкп
ќценка:
3
 (
17
 гласа)

айде комунета чукайте минусчета, тъпаци нена€ли се до 36-то кол€но, как ми се иска да спечелите, ама да се скъсате от рев после да видим кой ще ви е виновен, ма н€ма да си признаете, бкп-то е най, най, нищо хубаво не съм вид€л от преди 1989 г.


21 септември 2019 11:56 | “очно!
ќценка:
1
 (
15
 гласа)

"бкп-то е най, най". “очно така .Ѕеше —ƒ—, после други, после, цар, после Ѕ—ѕ, после √≈–Ѕ-или като видиш през ц€лото време ни управл€ва Ѕ ѕ! » народът бил "все по-добре", ама сега сме най-добре! и продължаваме да забогатеваме и да напускаме страната, защото не искаме толкова високи заплати и живот-лукс!


22 септември 2019 12:05 | »ма изход
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

¬ижте програмата на ѕѕ ¬ъзраждане. “ова е път€т за просперитет и възход. ўе се върнат на държавата златото и минералните води, а също и всички големи отрасли, както и големите хазартни игри ( като тотото). ќт къде накъде това което е на всички да се подар€ва на чужди компании и на н€кои н€ши хора. «ашо цигарената, ко€то хранеше половината град подариха на един човек, който € унишожи?
—амо ѕѕ ¬ъзраждане. “€ е за хората, а не за чужди интереси! —амо откраднатото злато от Ѕг е на стойност 1 000 000 000 долара.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.