Нов химн, песни и хора до сутринта в ресторант “Пирин” в Симитли

21 декември 2009 00:20   1 коментар   15358 прочита

30 членове приеха на XIII конгрес на Винената партия, симитличаните Л. Живанкин и К. Стефанов царе на червения и белия еликсир

Над 150 членове и симпатизанти на Винената партия бяха посрещнати с бъклица червено на вратата на ресторнт “Пирин” в Симитли на XIII конгрес на популярното гражданско сдружение. Свещеници осветиха знамената, виното и поръсиха със светена вода всеки член, преди да бъде представен новият химн на партията, който, както съобщи “Струма”, специално бе написан от почетния гражданин на Симитли Димитър Янев, с музика на Димитър Динев. Химнът единудушно бе утвърден за новия символ на винарите, той бе изпят от директора на театъра в Благоевград Николай Кимчев и певицата Таня Костова и веднага се превърна в хит.

По време на изпълнението кръвта на 150-те завря, първи станаха на хорото шефът на партията Иван Лулейски и кметът-домакин Апостол Апостолов. Заради хубавата музика към химна Д. Динев бе приет за почетен член, а симпатизанти и членове станаха и се бръкнаха с по 3 лв., за да купят приготвените дискове с песента. Над 30 кандидат-членове от цяла България бяха приети във виненото сдружение и им бяха връчени партийни книжки. Сред тях бяха озвучителят Благой Гошев от Благоевград и бившият шеф на “Хеброс банк” Александър Христов. Градусът на настроението се повиши с връчването на грамоти и награди за най-добро червено и бяло.

Първи в класацията за червено вино стана Любомир Живанкин от Симитли, приза за бяло грабна съгражданинът му Кирил Стефанов. Групата от Благоевград начело с председателката на “Ние, жените” и собственика на “Алфатур” Здравка Чимева спечели втора награда с точка преднина след оспорвано решение на журито.

Този път не донесох от моя еликсир, за да не бъде избран на първо място за пореден път и да бъда обявен във вмешателство на журито, пошегува се кметът Ап. Апостолов. За пореден път бе избран дипломант Иван Бележков, който получи диплома от Международния колеж “Св. Трифон Зарезан”. Сред официалните гости бе новият шеф на областната служба “Земеделие и гори” Кирил Укев. Веселбата и танците на винарите не спряха до сутринта в съботния ден, като любителите на божието питие се зарекоха след година пак да се срещнат по същото време и на същото място.


Още за: партия   вино   ресторант   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
09 Януари 2011 23:06 | ГОШО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

НОВИЯТ ШЕФ УКЕВ Е ПОКАНЕН, ЗА ДА МОЖЕ ИВ. ЛУЛЕЙСКИ ДА СЕ СРАБОТИ С НЕГО. ТОВА Е ПРЕВАНТИВНА МЯРКА СРЕЩУ УВОЛНЕНИЕ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар