Непобедима: Ето какво направила Сашка Васева в най-трудния си момент!

21 септември 2022 23:18   6 коментара   4879 прочита


Тя е изумителен професионалист – дойде, пя, игра със страхотен стоицизъм, разкри прочутият аниматор Тео Ушев

Дупнишката Мадона Сашка Васева още веднъж изненада почитателите си със силен характер и хъс за живот. От интервю на световноизвестния български аниматор и номиниран за „Оскар” Теодор Ушев става ясно, че въпреки недоброто си здравословно състояние Сашка е участвала в негов проект и се е справила блестящо. 

Теодор Ушев разказа много интересни подробности около снимките на първия си игрален пълнометражен филм, „φ1.618“, с който на 8 октомври ще бъде открито поредното издание на елитния кино фестивал по литературни хитове „Синелибри“.

Оказва се, че световнопризнатият аниматор работи пет години по проекта, като последните две от тях са посветени на постпродукцията. Звукът е бил в ръцете на носител на „Оскар“, който се е съгласил да се труди месеци наред за „φ1.618“ срещу една десета от традиционния му за Холивуд хонорар.

Мартина Апостолова, която е в една от главните роли, е висяла заради каскада на 100 метра от земята и едва после е признала на Ушев, че има страх от високото. Най-потресаващо обаче е било, когато Сашка Васева е приела офертата да участва в лентата, въпреки че точно в този момент е била в изключително тежко здравословно състояние.

„Тя е изумителен професионалист – дойде, пя, игра със страхотен стоицизъм.

Просто доказа, че е по-силна от болестта. Присъствието й е много важно“, разкри Теодор Ушев пред bTV. „Не съм „игрален“ режисьор, предпочитам да си рисувам. Затова за дебюта ми беше много важно да се чувствам сигурно тук – у дома и стените помагат. Филмът има конструкцията на електронна игра, с нов език, брутална приказка от 9 до 99.

Не обичам реализма в изкуството.“, сподели още Ушев, който не се вълнува от наградите, независимо, че има номинация за „Оскар“ плюс „две мазета с тенекии, пластмаса и стъкло“. Но твърди, че винаги е емоционално, когато показваш творбите си у дома. „Филмът беше селекциониран за четири фестивала. Два от тях са в София и в Монреал - градовете, които са ме изградили като артист. Това е знак, а аз съм суеверен човек”, добави кинаджията.

„Числото φ1, 618 е на златното сечение в съвършенството, към което всички се стремим. След като измислихме заглавието в началото, изведнъж ми хрумна, че можем да подведем целия филм в тази посока – от кадрирането до звука. Всичко е подчинено на това число, на златното сечение“, коментира още Ушев./show.blitz.bg

6 коментара
22 Септември 2022 07:48 | И и ло
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Как може да ни занимавате с скарлетка от 90', пяла, седяла и лежала до знайни и незнайни утайки и утепки от София до Кулата?


22 Септември 2022 09:28 | ай с....
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Защо продължавате да ни занимавате с тая отрепка? Никой освен близките и не се интересува как е тя! Всеки си има в семейството или рода болни и починали от болести. Разбирам да е някаква ценност за страната или областта, а тя е тъпа чалгаджийка, която се показваше по пивниците и телевизиите облечена като проститутка. Спрете се вече, не правете медийни звезди от такива отрепки!


22 Септември 2022 20:39 | васко лазаров
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

сашке тъпа си беше и още по тъпа стана дружке-не че аз съм по умен де щом на бай ТРендафил кукята замина у банката..... опса леле


23 Септември 2022 00:38 | Георги
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Велика е Сашка и ненадмината, пълен професионалист и изключителен човек


23 Септември 2022 08:40 | до Георги
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И ти си някой ненадминат тъпанар-чалгар като нея


20 Октомври 2022 21:12 | Пламен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Невероятна завист и злоба. Какво ви е направила конкретно…Показа на хората, че силата на човешкия дух няма граници!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар