Летни студентски стажове с AIESEC

10 май 2010 00:02   1 коментар   19373 прочита

Международната студентска организация AIESEC започна приемането на кандидати за кратки летни стажове през 2010. Лятната стажантска програма дава възможност на млади и амбициозни хора да проведат професионално обучение по специалността си в чужда държава. Най-краткият стаж е с продължение шест седмици. Грантът се получава при резлизиране на стаж от най-малко три месеца, като се изплаща помесечно. Минималният размер на стипендията е 250 евро, максималният достига до 750 евро. Размерът на стипендията се определя от стандарта на живот в държавата, в която се провежда стажът.

AIESEC е най-голямата световна студентска организация, нейни основатели и членове са студенти от различни краища на света. Организацията присъства в над 1700 университета в 107 страни и има над 45 000 членове. AIESEC дава възможност на млади и ентусиазирани хора да бъдат лидери, да създадат мрежа от интернационални контакти и да окажат положително влияние върху обществото.

Най-интензивният и емоционален опит, който може да се получи чрез AIESEC, е стажът в чужбина. Всеки стаж е свързан с подпомагане на личностното развитие. Целта е студентите да се развият професионално, да опознаят чужди култури, да обменят опит с нови хора, да обогатят познанията си.

AIESEC предлага 4 вида стажове в зависимост от профила на кандидатите - мениджмънт, технически, социален и образователен. Фокусът на лятната програма са социалните стажове, понеже са разнообразни (в държави от Европа, Латинска Америка, Азия, Африка) и широкопрофилни. Социалните, или още доброволни стажове, са свързани с работа по общественозначими проекти в области като екология, културни различия и междукултурно разбирателство. Не се получава заплата, но се осигуряват средства, които да покрият разходите за настаняване и храна.Социалните стажове са кратки и това ги прави едно добро допълнение към лятната почивка. За социален стаж може да кандидатстват студенти от всякакви специалности, като особено търсени са студенти от първи и втори курс.

За повече информация относно условията и стъпките за кандидатстване, подробности за видовете стажове и конкретни оферти посетете blagoevgrad.aiesec.bg или сайта на кариерния център към ЮЗУ "Неофит Рилски" http://career.swu.bg/.


Още за: студенти   стаж   програма   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар