РегистрацияЗабравена парола

Кой проспа прокопаването на 2740 метра пътища в горски територии?! Директорите на ДГС Симитли и ДГС Кресна, ръководители на участници и служители, на прицел! ЮЗДП подготвя сигнал до прокуратурата...


13 февруари 2019 15:15  11 коментара   9548 прочитаОбщо 2740 метра съществуващи временни пътища в държавни горски територии в районите на Кресна и Симитли са почистени с булдозер, а новоизградените отсечки са 3800 метра. От направените общо 13 сондажа, три са в земеделски земи. Нов път с дължина 650 метра е прокаран в земеделски имоти на територията на „ДГС Кресна”.

Добрата новина е, че няма сериозни поражения на гората, тъй като засегнатите площи са или нелесопригодни, или са насаждения с ниска пълнота. Това са констатациите от проверката, разпоредена от директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов във връзка с медийни публикации за неправомерни дейности в държавни горски територии.

Почистването и изграждането на временните пътища е извършено през втората половина на 2018 г., без да има постъпили искания в деловодствата на „ДГС Кресна” и „ДГС Симитли” и издадени разрешения за това. Няма предоставени рапорти и доклади от служители на двете стопанства, в които да се съобщава за действия, свързани с изграждането на нови и разчистване на съществуващи горски пътища, потвърждава проверката.

В тази връзка директорът на ЮЗДП вече е изискал писмени обяснения от ръководителите на двете стопанства и другите отговорни длъжностни лица, след което предстои да бъдат наложени наказания съгласно договорите за управление и Кодекса на труда, но допуснатото нарушение е много сериозно и вероятно ще се стигне до дисциплинарно наказание на лицата, неглижирали ангажиментите си по служба..

На извършителя ще бъдат съставени актове за административни нарушения по Закона за горите. ЮЗДП подготвя сигнал до Районна прокуратура Благоевград за предприемане на всички необходими действия по извършване на проверка, касаеща установяване спазването на законите в Република България.

П. Попов

Още за: ЮЗДП  пътища  райони Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


11 коментара

13 февруари 2019 15:21 | в изгнание
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Не мога да не похваля БиТиВи. В тяхно интервю тази сутрин 12. 02, с някакъв чичко, който тайно направил 7000 квадратни метра път, в силно пресечена местност, плюс над 50 сондажа, същия съобщи, че това му струвало 100 хиляди лева. Това са помощни пътища за строителството на права отсечка от магистрала „Струма“ с дължина 24 километра. Поставих задача на двама изключително опитни строителни инженери да изчислят, при тези параметри, за колко ще построи „чичкото“ цялата магистралнаотсечка. Единия ми каза 140 милиона, другия 150 милиона. Държавата дава за същия път 430 милиона лева. Ще попитате къде е ключа от бараката? Ами във факта, че „чичкото“ строи тайно. Когато се строи явно, със знанието на всички институции, цената от 150 милиона отива на 430 милиона.
Ето едно решение за борбата с корупцията в България: Новото понятие „тайно“ строителство. Не искам награда за това решение. Само бих искал това да бъде наречен „Метода Береану“


13 февруари 2019 15:21 | обективни ГОЛЕМИ ЛЪЖИ
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

проблема е не кой проспа, а кой нареди и кой ги прокара, тези дето запалиха гората над кресна, тези дето усвояват парите и пълнят партийните каси, е те тия са???


13 февруари 2019 16:08 | 1
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Герберска му работа -лъжат безогледно !Никога не са виновни! Винаги имат оправдание за тях черното винаги е бяло ! Строят незаконно и винаги са спазили законите! Как става така? За тях явно има друг ЗУТ, все още неиздаден!!!!.....


13 февруари 2019 16:47 | андрешко
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Кметът на Кресна да не се прави на ощипана мома..


13 февруари 2019 17:02 | Аниела
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Лакеи от Струма, що стана, бре..... Кой сега е кабеларка. Ха ха. Май вие, тоалетите пасквил. Не може да свикнете да обръщате палачинката


13 февруари 2019 18:01 | ????
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Дамянов, а какво ще кажете за незаконното строителство в гората извършвано от горските ВИ. Елате на Семково и ще видите! Крадците на Богданов си правят каквото искат.


13 февруари 2019 18:16 | Разлог
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

А в Разлог, кога??? Горски и дьрвената мафия си правят парички, а гората изчезва!


13 февруари 2019 18:19 | ЮЗДП
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Как г-н Дамянов все Вие не знаете а пък в същото време фирмите, който строят пътища в гората ви строят и вила в София и това ли не го знаете


13 февруари 2019 19:46 | до ЮЗДП
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

НЕ Е ВИЛА, А КЪЩА. СИГНАЛЪТ Е ИЗПРАТЕН НА ДАНС, ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ СА ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ.


13 февруари 2019 19:50 | У
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Дамянов новия път в планината Беласица е като помощен на фирмите да крадат дърва


13 февруари 2019 20:47 | Задна стойка
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Струмааа, алоуу, какво стана със задната стойка. Кабеларката ви учи как се работи май. Ама вие не се обръщате, за да приемете уроците, щото в дуп... то е по-сладко май. И лете със статия, как се извинявате на Бтв, обърнете се към тяхните истински журналисти
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.