Кметът Ал. Краваров нареди апетитни бански ястия на брега на Бяло море

28 юли 2010 00:10   3329 прочита


Приобщи жителите на Кавала към туризма в Банско

В резултат на установените отношения между Банско и Кавала, и по инициатива на двете общини се проведоха "Дни на Банско в Кавала". Официално програмата стартира със среща в кабинета на кмета Константинос Симитис, който прие колегата си Александър Краваров и заместника му Сашка Въчкова. Те обсъдиха въпроси от различно естетство, свързани с управлението на двете общини. Срещата прерасна в пресконференция за медиите в града. Четвъртата власт прояви подчертан интерес към гостуването на Банско, като градоначалниците показаха единна позиция по отношение на значимостта от организирането на подобни културни събития за популяризирането на регионите сред населението и засилване на туристическия обмен.

Три поредни вечери съставите към читалище "Никола Вапцаров" представиха богатите традиции и пъстрия фолклор на нашия край пред многобройната публика на крайбрежната алея в беломорския град. Ал. Краваров и К. Симитис откриха концерта с приветствени думи, като подчертаха близостта между двете общини като основа за по-нататъшен обмен във всички сфери от живота.

На специално подредени щандове край морето двете общини предлагаха на посетителите апетитни хапки от традиционната си кухня наред с промоционални брошури и сувенири.

В рамките на "Дните на Банско в Кавала" се проведе работна среща между организациите, работещи в областта на туризма. Тя бе организирана от общинската фирма за развитие в областта на туризма и културата "Димофелия" под ръководството на изпълнителния й директор Стратос Марулас и открита от кметовете на двете общини. От страна на домакините присъстваха председателят на Търговско-промишлената камара в Кавала и председател на организацията на агенциите за недвижими имоти Поцайтидис, председателят и секретарят на Асоциацията на туроператорите в Кавала Георгиус и Ахтопулос, както и председателят на хотелиерската асоциация Атанасио.

От страна на Банско присъстваха представители на "Туристическа асоциация Банско", "Съюз на туристическия бизнес в Банско" и "Алианс за популяризиране и развитие на туризма в регион Банско". Целта на срещата бе установяване на контакти между двете страни като основа за по-задълбочено сътрудничество в областта на туризма. Обсъдени бяха конкретни стъпки за изготвяне на програма за туристически обмен и създаването на съвместни туристически пакети за комбинирано посещение на Банско и Кавала.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар