Картофопроизводител: Децата ни са болни, защото всичко в магазина е боклук 

22 септември 2023 08:03   2 коментара   8477 прочита


 
Секторът няма никаква защита от държавата и от представителите на България в Брюксел, смята председателят на Националната асоциация на картофопроизводителите 
 

При нас, специално за картофите – това е една от най-тежките години, като се има предвид, че ни спряха подпомагането. Това коментира председателят на Националната асоциация на картофопроизводителите Владимир Шаренкапов. 

 

Той припомни, че през тази година производството на картофи е единствения сектор, който от тази година няма да получава подпомагане по т. нар. обвързано подпомагане. 

В Националната асоциация на картофопроизводителите членуват 280 земеделски стопани, предимно хора от Благоевград, Перник, Кюстендил, София-област, Пазарджик, Велинград. 
 
Според Шаренкапов няма да ядем не само вкусни картофи, но и домати, и краставици, и чушки както и плодовете, защото сме силно зависими дори от вноса на чужди семена и посадъчен материал. Освен това все още не са изплатени обезщетенията за пропадналите площи с плодове. 

„Миналата година ни дадоха едни пари, пролетта – някакви други, сега пак ще дадат някакви, догодина – още някакви, докато на Запад фермите ги получиха на един транш още миналата година и си свършиха работа“, коментира картофопроизводителят за Фокус. 

Според него няма никаква защита от държавата и от представителите на България в Брюксел. Той критикува остро и липсата на напоителни системи, без които не може да се развива печелившо модерно земеделие. 

"Виждате болни деца, болни, защото всичко е внос, всичко е боклук. Не само от Украйна. Знаете, каквото изостане в Германия, Франция, откъдето каквото има боклук – всичко се кара тук. Плюс това се кара на тройни цени“, каза още недоволният земеделски производител. агри; бг 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
22 Септември 2023 09:15 | ���ДЖУСА
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

ПРАВ СИ ЦЕЛИЯ БОКЛУК ОТ ЕВРОПА ЗА НАС А ПАРИТЕ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПАК ОТ НАС.


22 Септември 2023 11:51 | lost007
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ---- https://marketl.ink/biocom
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар