Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо  
   –егистрац舫абравена парола

∆алват се от политически назначени€ на безработни в Ѕелица


18 септември 2012 11:18  13 коментара   15908 прочита∆ители на община Ѕелица се оплакват от упражн€ване на натиск и политически подбор при назначаване на безработни по програма „ѕодкрепа за заетост”.

ƒесетки сигнаали б€ха получени в –егионалната служба по заетостта в Ѕлагоевград. «атова шефката и —танислава ѕоповска и депутатът Ћюбен “атарски пристигнаха на м€сто и проведоха приемна с гражданите.

ћестните хора твърд€т, че назначени€та се извършват, като преди това вс€ка молба минава през политическото сито на кметовете на населени места. ”правниците, почти всички от ƒѕ—, се €в€ват основни работодатели. ѕоповска и “атарски проведоха среща с общински€ кмет »брахим ѕалев. “е дискутираха тревогата на беличани и т€хното негативно настроение към начина, по който се вземат безработни на работа.

јко тези отклонени€ от правилата продължат, съществува реална опасност програмата „ѕодкрепа за заетост” в общината да бъде прекратена. «а това бе предупреден кметът на Ѕелица. “ой обеща да осъществ€ва по-строг контрол при назначени€та. Ѕлагодарение на въпросната социална програма безработицата в Ѕелица е спаднала от 60% до 48%. јнгажирани са 350 души, а над 30 фирми са про€вили желание да се включат в не€, което ще осигури още около 500 работни места.

източник: standartnews.com

ќще за: натиск  подбор  програма ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


13 коментара

18 септември 2012 12:02 | иван
ќценка:
-10
 (
24
 гласа)

«ащо хората не започнат да обмисл€т какво да прав€т как да промен€т положението си как да печел€т пари каква работа да започнат по точно какъв бизнес. ј само се хленчи и оплакват, за кмет кой нарушава реда във държавата има прокуратура.


18 септември 2012 12:27 | Realist
ќценка:
1
 (
9
 гласа)

“о и в ƒупница само √ерберасти се назначават ама идат избори и ще го €дат цели€ вувузел!


18 септември 2012 13:58 | жозе барозо
ќценка:
10
 (
16
 гласа)

е така е там дпс назначават а при нас в гърмен всички гербаджии ги назначиха в горското на работа. пълни некадърници но ги записват задочно във велинград и едновремено ги назначават на държавна €сла в горското да режат гората.
за съжаление герб надминаха и дпс и бсп и сдс по кражби и разруха на държавата


18 септември 2012 14:43 | пи
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

 Џƒ≈ Ќ≈ “ј ј?


18 септември 2012 15:50 | ƒо “атарски
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

“и много добре знаеш, как стават тези номера в ощина ’аджидимово също минават през ситото на ћульо “ерзиев и печени€ митничар, ама сега само кмет на едно село със смел лозунг на входа на копривлен изписан върху трансформатора на видно м€сто. јбе „≈« накарайте го да бъде европеец дайте му парцал който му прил€га най - много..... да изчисти европейски€ си надпис.....


18 септември 2012 20:31 | разложенин
ќценка:
1
 (
5
 гласа)

татарски ходил на проверка, смешно, та той уволн€ва и назначава в община –азлог все едно му е бащини€, но докога ли, никой не е вечен другарю татарски. “р€бва ѕоповска и в –азлог да дойде на проверка, ама нали е от управл€ващите и другар€, затова тука не се провер€ва.


18 септември 2012 22:05 | балев
ќценка:
-1
 (
3
 гласа)

“о винаги ще има кой да се жалва.  ато дойде ƒѕ— на власт пък другите ще се жалват.


19 септември 2012 04:05 | блг
ќценка:
0
 (
10
 гласа)

ƒѕ— никога повече н€ма да дойде на власт.  акто и мръсните комунисти, младите започнаха да гласуват, а те зна€т - никога повече ƒѕ— + Ѕ—ѕ. Ќикога!!


19 септември 2012 07:12 | —пас от якоруда
ќценка:
9
 (
11
 гласа)

јми ако дойдат в якоруда и направ€т проверка, ще вид€т и се ужас€т от огромната несправедливост при назначени€та по всички програми. јко не си член и рода на  афелаки, кмета на ќбщината никога не можеш да започнеш работа! ћазното животно, превърнало се в кадровик, заедно със съпругата си «о€ ден и нощ мисл€т как да съсип€т живота на другомислещите. “е пък ден и нощ отправ€т молитви към всевишни€, да ги отърве от това зло. “атарски затворете тази програма и в якоруда! “€ обслужва само кръгът около  афелов и ƒѕ—.


19 септември 2012 10:00 | Ћюбчо
ќценка:
3
 (
5
 гласа)

Ћюбе направо спирай програмата. ’ората цъфт€т и ще дойдат пред вас да им храниш децата. “и продаде голфа на Ѕалканстрой и н€ма за какво да те мислим. ћина през всички политичеси паритии и остави трайна следа. ¬ебувахате ченгетата и стана депутат за една вечер. Ќаправи "много" за –азлог подмени гласовете на хората в √одлево и сега се опитваш да стартираш предизборно към пропастта.


19 септември 2012 16:25 | 11111111
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

браво на разложенин и любчо, едно време имаше галев град-дупница, а ние 12години сме татарски град, сина на герчев изчисти снега та€ година, гошо фарфаров преди крадеше дървен материал с брат му пепи сега печел€т всички общински поръчки, като регистрираха строителна фирма преди, две години, ама наш батко Ћюбчо “атарски.....


19 септември 2012 16:28 | 6666
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

в –азлог можеш ли да почнеш работа без поща на “атарски макар и чистачка


19 септември 2012 20:11 | гражданин
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

ѕроблемът в стати€та не е Ћюбен “атарски, а действи€та на местната управа да се възползва от средствата на програмата, ко€то правителството на √≈–Ѕ реализира в бедните общини с гол€ма безработица, каквато е община Ѕелица . ’ората се жалват от подбора, по който са били съставени списъците за участие в тези програми. »ма семейства с възрастни хора и деца и с безработни родители, които не са били включени в програмата, защото са членове на √≈–Ѕ.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.