Ќовините на югозападна Ѕългари€
“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)  
   –егистрац舫абравена парола

»зкараха от къщата им в ѕетрич и тикнаха в приют за чужденци семейство —огомон€н с 2-те им деца със заповед за силово екстрадиране в јрмени€


4 декември 2009 00:16  22 коментара   20199 прочита

—. —огомон€н
—. —огомон€н


—. —огомон€н

јрменското семейство —огомон€н, пребиваващо без български документи за самоличност близо 10 години в ѕетрич, ще бъде силово екстрадирано в родината им.

¬чера сутринта в столичното управление на ћ¬– на бул. “ нагин€ ћари€ Ћуиза” е задържана дъщер€та “атевик —огомон€н. ћомичето било извикано да представи изискани от ресорното ведомство документи, но по предварителен план на ћ¬– е поставено под полицейски надзор. ћинути след това са задържани майката ћарина, бащата —ансар —огомон€н и синът им “игран, потвърдиха от служба “ћиграци€”. ¬ момента арменското семейството е под специален надзор във временни€ приют за чужди граждани в Ѕусманци, информираха от ќбластната полицейска дирекци€ в Ѕлагоевград. “ам семейство —огомон€н може да остане от 6 месеца до една година до приключване на процедурата по екстрадици€та им в ≈реван, предприета от ћ¬–, съгласно съдебно решение.

—ъгласно подписана заповед от началника на служба “ћиграци€” …ордан  очев от полицейската дирекци€ в Ѕлагоевград —ансар и ћарина —огомон€н и двете им деца “игран и “атевик е тр€бвало силово да бъдат изведени от страната ни още на 27 октомври. ƒни преди това последвала жалба и молба за закрила, адресирана лично до министър Ѕожидар ƒимитров и до премиера Ѕойко Ѕорисов.

ћинистър Ѕожидар ƒимитров, който е командирован в “урци€, вчера научи за случилото се със семейство —огомон€н. “ой за€ви, че е имал договореност с ћ¬– за отсрочване екстрадици€та на —огомон€н с поне три месеца, и обеща, че ще изиска пълна информаци€, след като се върне в страната.

ƒрамата със семейство —огомон€н е от 2003 година.  акто "—трума" писа, тогава бе издадена първата заповед на служба “ћиграци€” за принудително изселване на арменците, които най-напред пребиваваха в —андански, а след това в ѕетрич.

—емейство —огомон€н е загубило водените административни дела за получаване на български документи за самоличност и оставането им в южни€ град, където имат сво€ къща. –ешението на ¬ърховни€ административен съд е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

ѕълнолетни€т вече “игран и сестра му “атевик усп€ха да завършат средното си образование в ѕетрич, независимо че все още н€мат лични карти. “ова стана благодарение подкрепата на кмета ¬ельо »лиев и на неправителствени организации.

ќще за: —. —огомон€н  екстрадаци€  јрмени€ ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


22 коментара

4 декември 2009 04:47 | от канада
ќценка:
1
 (
35
 гласа)

за6то бе хора сега след 10 години
ако са крими изгонете ги за това
ебати даржавата
добре 4е емигрирах преди години и сега ви гледам само сеира


4 декември 2009 05:17 | до канада
ќценка:
2
 (
46
 гласа)

√астарбайтерите-бачкатори сте много тъпи животни, и както винаги вечно недоволни. »ди ти например в √ермани€ (преди да влезнем в ≈—) със семейството си нелегално па се надевай да те остав€т да живееш 10 години и децата ти да се изучат. јко не се спазват законите - ревете, ако се спазват - ревете, ако се спазват със закъснение - пак ревете. ƒържавата винаги ви е виновна, и за това че сте малоумни дебили-гастарбайтери и лъскате кенефи в јмерика пак държавата ви е крива.
јрменското семейство нема да го изгон€т от Ѕългари€, това е сигурно, но тъпоумието на неграмотни цървули като тебе е още по-сигурно.


4 декември 2009 08:36 | ?
ќценка:
12
 (
30
 гласа)


 акъв е този език?!  акво е това озлобление?! ј може би заради такива недод€лани груби€ни, които си умират от удоволствие да обиждат, да мачкат останалите, хората избират да живе€т в  анада, —јў, √ермани€...»збират да бъдат гастербайтери. —ъс сигурност не са изб€гали сами от благополучието си!
ј по отношение на арменското семейство, искрено се над€вам проблемът им да се разреши по най-добри€ за т€х начин. ƒоколкото си спомн€м, децата б€ха с много високи резултати в училище.  райно време е нашата държава да се научи да цени интелектуалното си богатство. Ѕез значение на произхода му!


4 декември 2009 09:14 | ?
ќценка:
3
 (
31
 гласа)

’ванаха бандитите, дето окрадоха държавата, или они€, дето тров€т с наркотици децата ни, че опр€ха ножа до бежанците! ÷иркаджийска държава!


4 декември 2009 10:05 | ?123
ќценка:
8
 (
30
 гласа)

може ли десет години да живее човека мирно и кротко и без проблеми и сега да го изгонат това е под вс€какава критика


4 декември 2009 10:06 | благой давков - ƒафко
ќценка:
-2
 (
30
 гласа)

ќт ѕетрич съм и познавам семейството ! ”вер€вам ви че , това семейство има българско самосъзнание освен това са по- свестни от повечето "български" семейства ! ЅЏЋ√ј–»я ≈  ≈Ќ≈‘!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


4 декември 2009 10:46 | Ѕизи
ќценка:
4
 (
28
 гласа)

“и по горе каква помиа си написал, не те ли е срам бе такива думи да употреб€ваш. ќт каде си толкова сигурен че всички вав јмерика лъскат кенефи? ƒа не си ходил за да видиш? ќт такива като теб Ѕългари€ никога н€ма да се оправи.
ƒано остажат хората вав Ѕалгари€.


4 декември 2009 12:00 | Daniel Andonov
ќценка:
18
 (
42
 гласа)

Ќищо в та€ държава не е наред. јз съм от ѕетрич и не мисл€ че това е правилно, което прав€т. “ова семейство си живее спокойно в ѕетрич, децата завършиха гиманзи€ в ѕетрич. ¬еро€тно вече са намерили свои добри при€тели. ј ако ги екстрадират какво? “е ли са ни най-големи€т проблем не знам, мисл€ че държавата тр€бва да си търси друга посока за да си прави PR


1

4 декември 2009 13:03 | Ќели
ќценка:
7
 (
29
 гласа)

"»згнаници клети,отломка нищожна,от винаги храбър народ мъченик..."


4 декември 2009 14:36 | reklamata
ќценка:
1
 (
33
 гласа)

јко всички българи б€ха като тези бежанци, Ѕългари€ щеше да е отлично м€сто за живеене. “олкова ли н€ма с какво друго да се занимава тази служба, та подхвана едни от най-свестните жители на ѕетрич.“ези хора са си заслужили правото на българско жителство.—ега е ред и българите да си заслужим това право.проблема не е в държавата, а в тези, които € управл€ват.ѕро€вете малко човечност!!!«ащитете тези, от които тр€бва да се учим на българско самосъзнание!


1

4 декември 2009 15:14 | ѕипи дългото чорапче
ќценка:
3
 (
19
 гласа)

ƒействително виждала съм тъпоумие,но такова досега не съм. акво искат от хората,че честно са жив€ли,работили ,изучили децата си- и сега какво отивайте си.ƒаваме подслон на какви ли не отрепки,а гоним честните-е кажете държава ли сме.јло управниците вземете се в ръце и оправете хората не ставайте за см€х - и особено ¬ие г-н Ѕожидар ƒимитров,който милее толкова много за Ѕългаското-не ставайте за см€х на ц€ла ≈вропа.


4 декември 2009 16:52 | carpediem
ќценка:
2
 (
14
 гласа)

јз не познавам въпросното семейство, но ако са живели безпроблемно 10 години в града, не е ли правилно и града да застане в т€хна защита?  огато има гаржданско общество, държавата се съобраз€ва с мнението му.


1

4 декември 2009 20:03 | јко
ќценка:
9
 (
17
 гласа)

јко всички вие живеете незаконно в јрмени€, та дори и да сте честни, мислите ли си, че ще ¬и прост€т и н€ма да си спаз€т техните закони и да ви изгон€т от страната им. Ќаистина положението им е тежко, но след като те не отговар€т и по-точно не искат и да отговар€т на закона за чужденците, какво според ¬ас тр€бва да се направи? Ќикой не ги гони завинаги от страната, а просто се изисква от т€х да спаз€т закона!!!


5 декември 2009 01:03 | √еорги
ќценка:
-2
 (
12
 гласа)

ј защо никой не се запита "«ащо ли ги търс€т и искат да ги екстрадират обратно в јрмени€?" јми € ако са убивали хора на порази€ там?


5 декември 2009 13:02 | ƒимитър
ќценка:
-1
 (
15
 гласа)

"—трума", защо сте преписали тази стати€ от сайта на ƒарик-Ѕлагоевград?  акво прав€т вашите репортери, нали се наричате най-четени€ регионален ежедневник???Ќали знаете за авторсите права...


5 декември 2009 13:05 | ƒимитър
ќценка:
0
 (
10
 гласа)

јрменското семейство —огомон€н, пребиваващо без документи за самоличност близо 10 години в ѕетрич, ще бъде силово екстрадирано от Ѕългари€, научи ƒарик.
“ази сутрин в столичното управление на ћ¬– на бул. " н€гин€ ћари€ Ћуиза" е била задържана дъщер€та “атевик —огомон€н. ћомичето било извикано да представи изискани от ресорното ведомство документи, но по предварителен план на ћ¬– е поставена под полицейски надзор.
ћинути след запрещението на “атевик са били задържани майката ћарина, бащата —ансар —огомон€н и синът им “игран, потвърдиха от служба "ћиграци€". ¬ момента арменското семейството е под специален надзор във временни€ приют за чужди граждани в Ѕусманци, информираха от ќбластната полицейска дирекци€ в Ѕлагоевград. ¬ този дом семейство —огомон€н може да остане от шест месеца до една година, до приключване на процедурата по екстрадици€та им в ≈реван, предприета от ћ¬– съгласно съдебно решение.
—ъгласно подиписана заповед от началника на служба "ћиграци€" …ордан  очев от полицейскат


5 декември 2009 13:07 | ƒимитър
ќценка:
-1
 (
9
 гласа)

дирекци€ в Ѕлагоевград, —ансар и ћарина —огомон€н и двете им деца “игран и “атевик, е тр€бвало силово да бъдат изведени от страната ни още на 27 октомври. ƒни преди това последвала жалба и молба за закрила, адресирана лично до министър Ѕожидар ƒимитров и до премиера Ѕойко Ѕорисов.
ћинистър Ѕожидар ƒимитров, който е командирован в “урци€, научи днес случилото се със семейство —огомон€н от ƒарик радио Ѕлагоевград. ћинистър ƒимитров за€ви, че е имал договореност с ћ¬– за отсрочване на екстрадици€та на —огомон€н с поне три месеца и обеща в телефонен разговор, че ще изиска пълна информаци€ след като се завърне в страната.
ƒрамата със семейство —огомон€н датира още от 2003 година. “огава е била издадена първата заповед на служба "ћиграци€" за принудително изселване на арменците, които най-напред пребивавали в —андански, а след това в ѕетрич.
—емейство —огомон€н е загубило водените административни дела за получаване на български документи за самоличност и оставането им в южни€ град, къде


5 декември 2009 13:08 | ƒимитър
ќценка:
6
 (
16
 гласа)

където имат сво€ къща. –ешението на ¬ърховни€ административен съд е окончателно и не подлежи вече на жалба и протест.
ѕълнолетни€т вече “игран и сестра му “атевик усп€ха да завършат средното си образование в ѕетрич, независимо че все още н€мат лични карти. “ова стана благодарение на подкрепата на кмета ¬ельо »лиев и неправителствени организации.5 декември 2009 13:09 | ƒимитър
ќценка:
-3
 (
11
 гласа)

«адържаха арменското семейство, пребиваващо 10 години в ѕетрич
3 декември 2009 15:50 / обновена на 3 декември 2009


6 декември 2009 11:02 | ƒимитър-1
ќценка:
6
 (
16
 гласа)

"—трума" , като преписвате новини, защо не цитирате ? Ќе ви ли е срам да крадете чужд труд и да го предлагате под индиго на читателите си. “олкова сте се о€ли , че ви мързи да си размърдате задниците.


10 декември 2009 10:48 | джони рон
ќценка:
0
 (
6
 гласа)

Ќа т€х ле се нагледаха. ”чат работ€т и си плащат данъците.Ќо не са си платили там където тр€бва за документи.јз се познавам с т€х не са нагрубили никой не са казали лоша дума за Ѕългари€.ј вижте македонците станаха "бугари" но не псуват на порази€ ама са прави плащат си да документите и ще псуват.Ќоси плащат документите друго нищо. —капана държава ееееей.


13 декември 2009 14:53 | анонимен
ќценка:
-3
 (
5
 гласа)

ако за всички бежанци се погрижат ,както за “атевик(за 1 седмица и се извадиха документи)Ѕългари€ н€ма да храни от джоба ни всички бежанци ,които сто€т с години в Ѕусманци и не им се разрешават случаите.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.