Инфекциозното отделение в МБАЛ Благоевград може да отговори на предизвикателството "коронавирус"

18 февруари 2020 11:53   3 коментара   6633 прочита


Благоевградското инфекциозно отделение може да отговори с условията си на предизвикателството "коронавирус". Най- малко 30 пациенти може дa приеме Инфекциозното отделение в МБАЛ Благоевград. То е оборудвано с 15 бокса от мелцеров тип, разположени на двата етажа на отделението, което е в отделна сграда.

Всеки едни бокс има самостоятелна баня, тоалетна, а на всеки етаж има по два бокса за интензивно лечение.при епидемията от морбили миналата година, заради закриването на отделението в Разлог се наложи тези пациенти да бъдат настанени в Инфекциозното отделение в Благоевград. При обявяване на една епидемия от коронавирус има възможност тези легла да бъдат увеличени и пациентите да се лекуват в това отделение, споделиха от ръководството на МБАЛ Благоевград.

Персонала съответства на второ ниво на компетентност, с двама лекари специалност инфекциозни болести, с достатъчно опит в тези заболявания, шест медицински сестри и шест санитарки. Миналата година пациентите в отделението са били 628, което е със 118 повече от предходната година, но това се дължи на закриването на инфекциознто отделение в Разлог и епидемията от морбили.

Първият месец на 2020 са преминали 38, а до сега през февруари 25 и то заради грипната ваканция. Основните задачи на Инфекциозно отделение са лечебно-диагностични, епидемиологични и профилактични. В Приемно-консултативния кабинет се извършват консултативни прегледи, прием на болни, вторични прегледи и провежда противобясна ваксина. Инфекциозно отделение позволява да се лекуват всички видове инфекциозни заболявания и техните усложнения.

Марти Иванов

3 коментара
18 Февруари 2020 12:39 | Оптимист
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Дано вируса изчезне с повишението на температурите през пролетта.
Иначе като знам нивото на хигиената и дисциплината в нашите болници-
жална ни майка.


18 Февруари 2020 16:19 | Корона Вирусова
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

абе най-добре изобщо да не ви дойда до главата, че мноогоо лоошооо


18 Февруари 2020 18:55 | Фън
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Браво бе оправихте ми деня... толкова добър виц отдавна не бях чувал!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар