Георги Ганев-кандидат за народен представител от листата на ПП-ДБ: Модерна и успешна икономика в Благоевградска област - Има как!

28 март 2023 14:20   5 коментара   8880 прочита


Георги Ганев е кандидат за народен представител от листа на коалиция Продължаваме промяната- Демократична България за Благоевградска област. Той е икономист с дългогодишен опит в икономическите анализи, преподавател по макроикономика в България и чужбина. Програмен директор по икономически въпроси в Центъра за либерални стратегии в София и преподавател в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Два пъти народен представител от Демократична България.

За това как в Благоевградска област може да се развие модерна и успешна икономика, какви са перспективите и предимствата на Пиринско, говори кандидат-депутатът Георги Ганев: 
 

"На национално ниво, важните за Благоевградска област политики са свързани с надделяващия приоритет за присъединяване към Еврозоната и към Шенген. Близките връзки на областта с единствения съсед на България, който е и в двете зони – Гърция – гарантира, че Благоевград ще е сред най-печелившите от осъществяването на тези приоритети. 
Обещаващите вътрешни стопански перспективи за Благоевградска област могат да се очертаят в три основни посоки: чисто земеделие, чиста енергия, транспортни и информационни услуги. 
 

Чисто земеделие означава използване на природните дадености на областта за конкурентоспособно висококачествено производство. Те са особено благоприятни за винарство, при което вече има поставено сериозно начало; животновъдство; екологично зеленчукопроизводство и, не на последно място, овощарство. За коалиция „ Продължава промяната – Демократична България” това земеделие е приоритет. Досегашните български управления неглижираха и лишаваха както от регулативна и логистична подкрепа, така и от напълно достъпни финансови ресурси именно тези видове земеделие. 
 

Чиста енергия означава използване на изключителните дадености на областта по отношение на водните ресурси и особено на слънчевото време, за да се създава конкурентоспособна и надеждна енергия. В областта вече отдавна съществуват компании за изграждане на соларни мощности на световно ниво. Енергийните стратегии на европейско и на национално ниво означава, че този тип бизнеси ще са конкурентоспособни, ще осигуряват много и високо платени работни места, както и енергия, чиято цена ще става все по-привлекателна. Не на последно място законовите промени, които направихме в 48-тото НС облекчаващи инсталираните на малки мощности за собствено потребление, съществено ще допринесат за енергийната независимост на хората. Ще продължим да работим в тази посока. 
 

Транспортното развитие на областта се доминира от въпроса, превърнат от предходните управления в проблем, с магистрала Струма. Тя може и трябва да бъде завършена, при това без каквито и да било компромиси с качеството и с въздействието върху околната среда и в приемливо бързи срокове. Завършването на този проект, както и подобряването на железопътните връзки, ще облекчат трафика в редица населени места и същевременно ще създадат възможности за по-бърз и евтин достъп на гореспоменатата земеделска продукция до добри пазари. 
Благоевградска област има два университета и те привличат млади хора, които една добре прицелена политика на областта може да убеди да останат и да живеят и произвеждат в нея. Обещаващ в тази посока е секторът на професионалистите в информационните и телекомуникационните технологии, които могат да генерират много високи доходи при гъвкаво работно време и децентрализирани работни места. 

При едно умно и премислено вписване на политиките в областта в националните и европейските приоритети, Благоевград може значително да подобри своята икономика, доходите на хората и демографското си бъдеще
Чисто земеделие, чиста на достъпни цени енергия, съвременна и качествена инфраструктура са бързите решения за региона. Можем и знаем! , категоричен е Георги Ганев. 
 Има как с „ Продължаваме промяната и Демократична България” 
 За Георги Ганев с номер 12 с преференция 102 

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 


Още за: избори   ПП-ДБ   Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
28 Март 2023 14:49 | Ето ги
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

ПП - Боклук до боклука...


28 Март 2023 14:57 | Бела
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Боклуци са герб


28 Март 2023 16:30 | Шарлатани
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Бегай бе, та ти не живееш в Благоевград. Стига с лъжите, Камбитов и той искаше да го направи модерен, е направи го, та майката му е*а.


28 Март 2023 17:26 | Чука
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Със шпек салам, лютеница и педали, България няма да се оправи!!!!


29 Март 2023 10:14 | Данъкоплатец
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Само тролове днес в коментарите.. Поне интелигентно пишете, момчета!! Къртни-начина ви на изказ говори достатъчно за фамилния ви произход, както и коя партия ще изберете на втори. Жалко, че не оценихте гепи-партията какво натвори, разни измислени възходи и възрожденци, дето лаят от всеки телевизионен канал са ви изяли мозъците и не можете да помислите.. Още има магистрали за крадене, така че - давайте, на ход сте..
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар