Ген. В. Танов обяви конкурс за мястото на Н. Шушков, 200 митничари се явяват на тестовете в ЮЗУ, за да оцелеят на постовете си

07 октомври 2009 00:18   2 коментара   18431 прочита
В. Танов
В. Танов


В. Танов

На 160 въпроса ще отговарят държавните служители, идва ред на колегите им от Варна, Бургас, Русе и Пловдив, заместникът А. Странджев лично ще следи пресяването, крият имената на членовете на изпитната комисия, дебнат за “царски пищови”

Директорът на Агенция “Митници” Ваньо Танов обяви вчера началото на конкурентния подбор за заемане на длъжността директор на Регионална митническа дирекция - София, в чиято структура влизат митниците в Югозападна България.
На тази длъжност в момента е благоевградчанинът Николай Шушков, бивш шеф на митница Кулата и зам. кмет на Благоевград.
Освен за мястото на Н. Шушков, подборът включва и приемане на молби на кандидати и за шефските места в останалите 4 РМД-та в Пловдив, Русе, Варна и Бургас.
За директорското място в РМД - София конкурсният подбор ще се извърши от Антоний Странджев, заместник-директор на Агенция “Митници”, определи В. Танов. Странджев ще допуска до подбора само митнически служители от двете най-високи длъжностни нива А-5 и А-6.
Молбите за назначаване на 5-те най-високи митнически постове в страната след шефските в Агенция “Митници” ще се приемат до средата на октомври. Не е ясно дали Н. Шушков ще се кандидатира отново на мястото си.
Успоредно със заповедта за конкурентния подбор по реда на гл. 4 от Наредбата за условията и реда за атестиране на служителите в държавната администрация, В. Танов обяви Югозападна България за първия регион, в който митничарите ще бъдат подложени на тест с цел установяване нивото им на професионализъм.
Всички митнически служители от Югозападна България - приблизително 200, в понеделник и вторник ще се потят в една от залите на Югозападния университет “Н. Рилски” в Благоевград на най-мащабния и първи по рода си в България изпит. От оценките, които ще изкарат, зависи оставането им в системата.
Митничарите ще трябва да попълват тест, в който ще бъдат включени теоретико-практически въпроси, свързани с пряката им работа, митническото законодателство, структурната уредба на системата, познаване изтънко на собствените им длъжностни характеристики и тези на колегите им, познаване на новата структурна реформа в системата на митниците, която правителството на ГЕРБ вече реализира, и т. н.
Тестовете са на 4 нива, в зависимост от настоящата длъжност на митничарите. За всяко ниво са изготвени по 160 въпроса, които ще бъдат разбъркани на случаен принцип, и от тях ще се оформят 8 тестови варианта с по 20 въпроса във всеки от тях. Вариантът, по който ще се потят митничарите, ще бъде изтеглен пред тях самите и размножен на място, за да се сведе до минимум възможността митническите служители да ползват “царски пищови”.


Още за: митница   конкурс   директор   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
08 Юли 2011 14:45 | дасдас
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

При попълване на теста има специфични правила и принципи. Ако искате допълнителна информация вижте тук : www. apltd. eu
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар