Екоминистър Н. Караджова гарантира на среща с кмета В. Илиев 35 млн. за пречиствателна станция

01 октомври 2009 00:08   1 коментар   13101 прочита
Н. Караджова
Н. Караджова


Н. Караджова

Петрич влиза в групата за приоритетно финансиране за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води, стана ясно след среща на кмета Вельо Илиев с министъра на околната среда и водите Нона Караджова.
Стойността на станцията възлиза на 35 милиона лева. Градоначалникът е получил потвърждение от министъра, че общината ще бъде от първите, която ще бъде поканена да кандидатства по оперативна програма “Околна среда”. До два месеца се очаква тя да бъде отворена за кандидатстване. В момента се изготвят нови критерии, свързани с избирането на най-подходящи технологии, стойностите на труда, както и изискванията на европейските стандарти за изграждането на такъв тип станция.


Още за: станция   финансиране   вода   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Октомври 2009 11:03 | Избирател
Оценка:
6
 (
40
 гласа)

Това за отпадните води е добре за града ни,но най-важно е пречистването и събирането в микроязовири на питейната вода от пл.Беласица,която се изтича пор.Луда Мара и отива без да се ползва от населението.Сменянето на старите водопроводни трцби на главни улици,които са от създаването на града и се пукат през 3 метра там където са изгнили,улиците се разкопават,ремонтират после.Това са пари на данъкоплатците,на гражданите.Защо само избирателно се подновяват тези тръби?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар