Дългогодишен проблем в Благоевград ще бъде решен! Общината изгражда детска градина в кв. „Освобождение“

26 май 2022 18:36   3 коментара   4046 прочита


Нова детска градина, която ще приема децата в кв. „Освобождение“ ще бъде изградена от Община Благоевград. Така на практика ще бъде решен дългогодишен проблем, тъй като до този момент детско заведение в района липсва. Още две детски градини ще бъдат построени на територията града. Едната от тях ще бъде в ж.к. „Ален Мак“ (до IX ОУ), а другата на ул. „Полк. Дрангов“.

„Успяхме да спасим около 7 млн. лева. Когато встъпих в длъжност бяха проведени обществени поръчки за 3 детски градини, имаше и сключени договори за изпълнение. Оказа се обаче, че избраните петна за изграждане на детските заведения са неосъществими като строително изпълнение, заради несъответствие със стандартите. Едната от тях беше предвидена в парка при ул. „Даме Груев“, другата в района на „Баларбаши“, а третата в кв. „Еленово“.

Поради тази причина се наложи да търсим алтернативни варианти за локации и към момента вече сме изпълнили тази задача. Получихме писмо от министъра на образованието, който приема тези промени. Оттук нататък предстои преотреждане на имотите, проектиране, обявяване на Обществени поръчки и преминаване към СМР“, поясни на пресконференция кметът Илко Стоянов.

3 коментара
26 Май 2022 19:09 | Смочево
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ееееее крадливо племе сте
Защо градината да не е в сградата на IX ОУ? Какъв е проблемът да бъде по модела на XI ОУ?
Трябва да се краде!


26 Май 2022 19:29 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

този кафияв примат и земията ще изрови само и само да одкрадне чуди се за къде да се хфане само и само да има вратичка да се облажи. ама мандата тиктака-тик-так-тик-так. а задълженията го налягат. време е за крадене. но идва и време разделно.


26 Май 2022 20:21 | истина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Щяха да блокират единствената по-голяма зелена прощ в парка под Арената. Добре, че стопирахте намеренията им.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар