Дете счупи ръка, друго порязано от кънка на ледената пързалка

10 декември 2009 00:12   2 коментара   8999 прочита

Детско забавление завърши в Спешно отделение

Две деца нараниха ръцете си на ледената пързалка, която бе открита преди 4 дни в центъра на Благоевград. 7-годишно момиченце пострадало в първите часове от старта на детското забавление. При падане то счупило китката на ръката си, своевременно родителите му потърсили медицинска помощ в Спешно отделение. На пострадалото дете е оказана ортопедична помощ от завеждащия д-р Ал. Сивиков.

Медицинска помощ е оказана и на 4-годишно момченце, което е прието с порезна рана на ръката от кънка на друго дете. Ледената пързалка е новата атракция за Коледа в областния център, за първи път децата имат възможност да се пързалят, и то в центъра на града, но забавлението крие риск от сериозни травми и наранявания. Медиците съветват малолетните децата под 14-годишна възраст задължително да ходят на пързалката с придружител. При групови посещения, организирани от училищата, децата също трябва са с учител и при нараняване да се реагира своевременно.


Още за: дете   нараняване   болница   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
10 Декември 2009 19:11 | една жена
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Ами, вие какво си мислите - за първи път виждате кънки и започвате да се пързаляте, без проблеми ? ТОВА Е ТРУДЕН СПОРТ ! ! !


14 Декември 2009 10:06 | Скиор
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ми труден спорт е естествено и това са нормални неща! Няма какво да се правят сензации от това...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар