Деца от "Млад планинар" с инициатива за заличаване на неприлични надписи върху обществени сгради, на тяхно място се появи трибагреника

18 юли 2017 14:12   4 коментара   7301 прочита


Днес в деня, в който отбелязваме 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, деца от Сдружение "Млад планинар" се заеха с инициатива за заличаване на грозни и неприлични надписи по обществени сгради и паметници на културата.

Първата сграда, върху която децата вложиха днес много труд, усилия, емоции и въображение бе парапета пред сградата на Градския универсален магазин в южния град. Парапета бе изрисуван с грозни черни надписи, който децата старателно пребоядисаха в цветовете на Българския трибагреник, след което нарисуваха лика на Апостола.

Председателят на Сдружение "Млад планинар" Гергана Сандъкчиева сподели за нас: "Левски е образа, който остава в съзнанието на малките деца от първото виждане на портрета му за цял живот. Той е героя, който децата знаят наред с други приказни герой. С тази наша инициатива се надяваме да дадем пример на децата си да пазят. Дано и хората от града покажат съпричастност и последват нашия пример, защото сигурна съм, че ако всеки направи нещо и подобри нещо около себе си, града ни няма да изглежда по този начин."

Гергана Сандъкчиева сподели още, че сградата на ГУМ е първата, която за сега ще бъде оправена от децата, защото тя е в центъра на града, тя е лицето на града и трябва да бъде в добър вид за жителите и гостите.

4 коментара
18 Юли 2017 17:38 | !!!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пишете кой е този южен град!!! Толкова ли Ви домързя да изпишете още една думичка?! Нали и града се гордее с тези деца, не само сдружението!
Все Ви е такава работата-половинчата!


18 Юли 2017 17:53 | ГЕОРГИ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ПЕТРИЧ ПЕТРИЧ


18 Юли 2017 18:13 | !!!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ГЕОРГИ написа:ПЕТРИЧ ПЕТРИЧ

Георги, благодаря Ви много!
Защото аз съм от Благоевград. За нас и Сандански, и Гоце Делчев са южни градове.


19 Юли 2017 03:57 | ултрас бела
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

вечна слава на апостола
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар