–егистрац舫абравена парола

„италищни€т секретар √. “ренева и директорът на музе€ —. »ванов в остър сблъсък


16 януари 2012 00:02  9 коментара   12884 прочита

—. »ванов
—. »ванов


—. »ванов

—ериозен конфликт възникна между секретар€ на читалище “Ѕрат€ ћиладинови” в ѕетрич √ичка “ренева и директора на »сторически€ музей —отир »ванов. ѕричината е, че преди н€колко дни на среща на културтрегерите в южната община √ичка “ренева е поискала към читалището да бъде сформирана колекци€ от културни ценности, а музейни€т директор —отир »ванов бил против. ћотивът е, че това е работа на »сторически€ музей и не е нужно да бъде сформирана подобна колекци€, ко€то ще е паралелна музейна сбирка. Ќачалник-отдел “’уманитарни дейности” към общината ћетоди Ѕисерков потвърди за противоречи€та между двамата и об€сни, че наистина √ичка “ренева е поискала да създаде такава колекци€ към читалището.

—ъгласно закона за читалищата може да се обособи такава колекци€, но преди това има дълга и сложна процедура. ¬секи един от предметите тр€бва да бъде идентифициран, да се види стойността му и произходът, а любопитното е, че такава идентификаци€ тр€бва да извърши —отир »ванов. “ой обаче категорично отказва. —порът ще бъде разглеждан в дирекци€ “ќбразование и култура”, както и в посто€нните комисии към местни€ парламент. ѕублична тайна е, че конфликтът между √ичка “ренева и —отир »ванов тлее от месеци, а сега излиза на показ пред обществеността.

ќще за: конфликт  √. “ренева  колекци€ ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


9 коментара

16 януари 2012 06:34 | —≈Ћ≈Ќ»Ќ
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

може ли некой да зарани на √ичка да показва например на баба си фурката или други такива чудеса?


16 януари 2012 07:14 | скоропоговорка
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

ƒва плъхока се скарали пред читалищтна врата джиш миш ти мижиш .....!!!!! “а€ √ичка пи.. ка с кой ли не се скара в това читалище


16 януари 2012 07:38 | Lele
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

“а€ √ичка спиране нема... на всички иска да отрови живота.....


16 януари 2012 10:10 | »Ћ»я …ќ¬ ќ¬
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

¬—»„ ќ «ј¬»—» ќ“ ÷≈Ћ»“≈ » ћќ“»¬»“≈.
 акво точно цели г-жа √ичка “ренева с искането си читалището да има отделна сбирка.  акви с мотивите й. »ма √радски исторически музей и м€стото на всички предмети свързани с истори€та на ѕетрич и района е там. ƒа приемемусловно, че се реши да има такава сбирка и се съберат 100 материала.  акво ще ги прави г-жа “ренева ? Ќов музей ли ще прави в ѕетрич ? —трува ми се че тази иде€ има за цел имитаци€ на дейност. “€ е безсмислена и безполезна.
[email protected] bg


16 януари 2012 10:36 | гичка с тесната
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

Ќ€ма жив човек, който да е имал допирни точки с √ича и да н€ма раздор. «а решаване на спора н€ма как лицето ѕосерков да не вземе страната на √ича. “а т€ му дава хонорар за "«латен кестен".  о€ ли страна ще вземе, че е интересно то€?


17 януари 2012 20:37 | студио
ќценка:
-1
 (
3
 гласа)

ех царедворци за какво си ги мерите направете нещо за културата на града и двамата сте на държавна хранилка като гледам и пенсии ще вземете с тез скатани постове - дайте на хората истори€та- до ѕетрич е стари€ град под  ожух. има две могили за разкопаване до ƒрангово .старата крепост √€ур калиси .—амуилова крепост . Ѕеласица .ќгражден .јли ботуш и т. н.


17 януари 2012 22:21 | —то€н
ќценка:
-3
 (
5
 гласа)

≈й, то€ дъждовник —отир н€ма да престане с интригите си!


18 януари 2012 09:45 | nabludatel
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

ѕо принцип —отир »ванов и јрхеологически€ институт прав€т доста сериозни археологически разкопки и на  ожух и в Ѕеласица. ѕри това не с общински пари а с дарени€ и контакти със сериозни институции. ѕредстои и работа по —амуилова крепост. ѕросто студио и сто€н не четат вестници, не гледат телевизи€ и очевидно не са ходили в последните пет години по обектите за които говор€т.


18 януари 2012 14:44 | до студио
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

¬ъпросите които задава потребител€т с име студио са от компетенци€та на кмета на общината и общински€ съвет. “ака поне пише в законите за местната власт и културното наследство. ќсвен това вече има възможност да бъде защитен и частни€ интерес, ако разбира се бъде добре обоснован и е в полза на обществото а не н€какъв иман€рски уклон
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.