Часове след мега акция на антимафиотите в Петрич: Освободиха задържаните земеделци и служители на ОС "Земеделие"

30 юни 2022 09:52   8 коментара   28280 прочита


Късно снощи, часове след мега акцията на антимафиотите в районната служба по земеделие в Петрич, задържаните земеделци и служители, бяха освободени от полицията. След продължителни разпити всичките 10 човека бяха освободени,научи Struma.com . Акцията, която се проведе посред бял ден шокира петричани и околните села.

Внушителна група антимафиоти, напълнили   8 автомобила  обградиха около обяд РС "Земеделие" и започнаха тараш в кабинетите на някои служители. Обиски бяха направени и в домовете на 3-ма от тях, сред които и началникът Илия Пашов. Тараш е правен и в къщата му в селото, от което е. Час след акцията бе задържан Пашов и един от подчинените му Страхил Димитров. а около 16 часа в полицията бяха заведени още 8 човека.

Според запознати акцията е част от мащабно разследване на европейската прокуратура, започнало през 2020 -та година и засягащо харченето на европейски средства по проекти, свързани със земеделието у нас. Обект на ревизия ще бъдат и други земеделски служби. Проверявани са документите на земеделските стопани и дали отговарят на изискванията за получаване на пари. Според сигнал в службата в Петрич са раздавани неправомерно терени, както и субсидии, има съмнения и за фалшифицирани документи.

Това обаче ще бъде потвърдено или отхвърлено в хода на проверката. Засега официалните органи мълчат по констатираното. Знае се, че разследването ще продължи и ще се наблюдава от Европа.

Дали задържаните вчера в Петрич имат вина ще се доказва в хода му. Типично по петрички обаче вчерашната акция на РЗБОП роди легенди.  Местни " всезнайковци" арестуваха и уличиха в престъпление нищо неподозиращи хора и такива, които нямат нищо общо с разследването.

Улично-булевардните клюки бяха претворени в скандални информации, разпространени в мрежата, които нямат нищо общо с истинността. Засега все още няма повдигнати обвинения срещу когото и да било, така че очаквайте подробности. 
Петя Колева 


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
30 Юни 2022 12:16 | Баба Вуна
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

През ку** ми е


30 Юни 2022 15:04 | Мухаха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тия в държавен горски фонд по Огражден с нивите с канабис сигурно са по ОП Земеделие.


30 Юни 2022 16:05 | Симо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мишката и Джуджето къде са


01 Юли 2022 00:00 | ГРАД КОЗЛОДУЙ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

мафия мутри корупция


01 Юли 2022 07:50 | Съсед
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя селяк шо пари открадна а жена му, учителка по английски си купува дрехи втора употреба от магазина срещу детската кухня. Селянията е по хората а не по животните за които взимат субсидии


01 Юли 2022 07:52 | Съсед
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пашов е човеко на Доган в Петрич. Фамилията му говори че е рязан. Атушка Маркова е свързващото звено.


01 Юли 2022 09:15 | Ичко янев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Imam magazini v blagoevgrqd


01 Юли 2022 22:00 | Мишо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тия по катунци кога
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар