Благотворителна кампания на "Ротаракт клуб" в Благоевград: Купи цвете и дари надежда на двойка с репродуктивни проблеми

07 март 2021 15:30   1 коментар   4680 прочита


В навечерието на Международния ден на жената, Благоевград стана част от националната инициатива на „Ротаракт клуб“ „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“. На 7 и 8 март всеки желаещ да се включи в кампанията, може да закупи цвете от щанда, позициониран пред Мол Ларго в центъра на града срещу скромно дарение.

Средствата ще бъдат събрани в специално запечатани за целта урни и ще бъдат предоставени за извършването на инвитро процедура на двойка - наши съграждани с репродуктивни проблеми. Изборът ще стане  чрез жребий в присъствието на представители на организаторите. 

Кампанията се провежда в още 10 града в България, сред които Банско, Бургас, Добрич, Велико Търново, Дупница, Кърджали, Стара Загора, Панагюрище, Пловдив и София. През предходните две години, тя се проведе в градовете Велико Търново и Стара Загора и беше изключително успешна, затова тази година организаторите са решили да я разширят и да обхванат повече градове. По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000. Смята се, че всяка шеста двойка има проблем със зачеването.

Инициативата се провежда съвместно с фондация "Искам бебе", а основната мотивация на организациите за провеждането на инициативата е проблема, пред който са изправени толкова много хора. Целите на проекта са две: да се информира по-голям процент от обществото за проблема и да се помогне на повече семейства да се докоснат до своята мечта.

П. Пенева

1 коментар
07 Март 2021 18:19 | Мими
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво! Да се раждат повече българчета. Начин да се помогне.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар