Благоевградчанка от бл.17 в ж.к "Запад" вдигна олелия: "Виваком" ми пробиха блока, нямат право, това е частна собственост

13 октомври 2014 17:13   18 коментара   24133 прочита
Искра показва дупката
Искра показва дупката


Искра показва дупката

"Разкопки" на "Виваком" за прекарване на интернет в благоевградския квартал "Запад" разсърди люто управителката на блок 17 в квартала Искра Портокалска, жената вдигна на крак общината и нас с оплакването си, че вивакомци и рушат основите. Незабавно се озовахме на нейния сигнал, оказа се, че г-жа Портокалска е силно притеснена, че Виваком нямали разрешение да пробиват стените на блока им, за да си прекарват кабелите. "С какво право рушат частна собственост, те имат право да минават през общинската, обадих се на главния архитект, който ме мотае и ние сами сега трябва да се оправяме със ситуацията, каза г- жа Портокалска. Докато тя се жалеше работниците на Виваком копаеха и полагаха кабели, разбира се след това си поправяха изкопаното, но г-жа Портокалска не беше доволна и заяви, че ще сезира всички органи, за разрушаването на собствеността й.

Р. Андонов

18 коментара
13 Октомври 2014 19:51 | в изгнание
Оценка:
-18
 (
30
 гласа)

г-жа Портокалска, преди да започнат упоменатите дейности провайдери от национален мащаб изваждат необходимите документи ( и плащат на "компетентните" ). Със сигурност Vivacom и фирмата подизпълнител имат документи за изпълнение на дейностите . Какво предпочитате вие ;
1. местна кабеларака с простори ...
2. оператор с трима човека подръжка
3. 24 от 365 - осигурена услуга и съответната подръжка


13 Октомври 2014 20:38 | Правилно
Оценка:
34
 (
42
 гласа)

Никакви провайдери не могат да наложат на собственика каквото и да било решение. Ако собственика не е съгласен значи не може. Това не е олелия а законно право.


13 Октомври 2014 21:10 | някой до правилно
Оценка:
-16
 (
28
 гласа)

Аз не мога да разбера защо изобщо дават думата на такива комплексари като на тази Портокалска.
Нека само да попитата тази госпожа дали е собственичка на земята или поне на идеална част на земята под блока или притежава само апартамент и въпроса е приключен аман от идиотки които си мислят, че всичко знаят и могат.
Мисля, че сега разбра, ПРАВИЛНО" това си е ОЛЕЛИЯ и за право недей да говориш недей да се правиш на разбирач и да даваш оценки .....по-добре точки защото другото е грубо.


13 Октомври 2014 21:43 | съседка
Оценка:
22
 (
30
 гласа)

госпожата е много права, ние също я подкрепяме. преди месеци копаеха зад блок 25 сега също отпред. не се знае какво правят. питаш ги, те вдигат рамене. цялия квартал е разкопан. зеленети площи също са разкопани, през тях прекарват кабелите. пълна вандалщина. аз също питам коя е тази фирма която копае и кой им е разрешил. не става въпрос дали сме собственици на цемята или не, става въпрос, че квартала е разкопан, плочите разхвърляни, зеещи дупки. гледката е страшна, а отгоре на това и пълно с кучета. аз също задавам въпроса кои е наредил да се копае, и подкрепям госпожата.


13 Октомври 2014 22:51 | Ели
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

И? Като не сме собственици на земите, нали сме собственици на апартаменти и на общи части. Не може всеки да прави каквото си иска. Утре кой знае дали няма и такси да ни измислят.


13 Октомври 2014 23:04 | Mario
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

Ами може като тази г-жа не иска кабелите да са под земята, да и ги оставят като простори :) :) :) :) Домоуправителя на нашия блок в Еленово се разпорежда че нямаше да минат Виваком през блока, без да пита никой от нас... а в блока има 5 абоната на Виваком... и кой е този, че да не дава достап за тези хора? Един абонат да има... никой няма право да го ограничава за услугата, защото този има идеална част от блока...


14 Октомври 2014 00:04 | Калоян Ерделски
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Без РС не може да се прави нищо. А разрешението за строеж, каквото е прокарването на кабели, се обявява на заинтересованити лица (собствениците).


14 Октомври 2014 09:09 | 123
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пак грешка на " Струма"-госпожата се казва Искра, а не Живка!


14 Октомври 2014 09:33 | Домоуправител
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Един прекрасен ден някакви работници закачиха по блока над цокъла някакъв кабел /доста дебел, може би оптичен /При моя въпрос кои са, какво ни монтират, имат ли разрешение /те изчезнаха и въпросният кабел пак беше монтиран, но не грозно върху току що санирания ни блок, а отзад!
Не се знае какво се монтира и какво ще преминава под леглата ви утрешния ден !


14 Октомври 2014 10:23 | 234
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И пак ГРЕШКА-блока не е 16, а е 17! Но не е това кой знае от какво значение! Мисля, че на такива фирми трябва да се съдейства и помага за облагородяването на града ни с такива екстри, а не да им се пречи всячески! Значи ако е ВиК, Енергото, пощата/за телефоните/ може да влизат, но ако е някоя конкурентна фирма с нови екстри и условия изгодни за абонатите и живеещите там защо да не може. Господа нека има толерантност към новите форми на развитие на конкуренцията. От това ще спечелим ние-крайните потребители на услугите на фирмите, които доставят телекомуникации!


14 Октомври 2014 10:28 | джумалия
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Въпросната госпожа е най-конфликтната и злобна жена в града. На тази всичко и пречи, да си иде на село от където е дошла. Отдавна е забравила дори от кое село е. Кара се с всички и за всичко..... Селяния до шия!


14 Октомври 2014 12:56 | Жител на Запад
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Права е госпожата.
Никой не може да преминава или пробива през частна собственост каквато е блока без
разрешение от собствениците.
Трябва да има повече ангажирани хора като нея.


14 Октомври 2014 14:43 | запозната
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Много лоши хора сме. Тази госпожа Портокалска е причина този блок да изглежда толкова добре. Тя като грамотен и еродиран човек тичаше напред назад за да върви благоустрояването на блока по програма. Е може ли неграмотни хора да злобеят по нейн адрес и да пишат глупости до съда. Моля Ви неставайте смешни, трябва хората да се уважават според заслугите. Тя заслужава уважение, ако не друго.


14 Октомври 2014 17:38 | Струмско Ц бл.30
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Незнам кой е лош, но и в Струмско бяха разкопали тротоари, асфалт, а като го запълниха стана на грозни бабунки. Кой им е разрешил да следи и за качественото отстраняване . А вътре във входа и по етажите до вратите са ни разкопали стените и са поставили рутери, които се захранват с ток от стълбищното осветление, това са общи части и ние сами сме си направили ремонт, а не общината. Услугата която ще ни предостави Вивком нали ще си я плащаме?


14 Октомври 2014 17:46 | от Стрмско
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Утре Булсат ще започнат да копаят, ако трябва кабелите да са под земята всички доставчици да ги задължът и едновременно да се полагат тези кабели. Добре че не са пуснали газта още че както се копае кой къде свари ще гръмне някоя тръба и като стане нещо такова ще търсим виновни?


15 Октомври 2014 02:18 | Пенсионер
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вивакома не е за прости и тъпи хора. А такива са повечето в блоковете на баира над Благоевград. Та те не могат да напишат един СМС на телефона си, та ще искаш от тях да се сетят за какво иде реч. На принципа с компютър работят отдавна телевизиите в САЩ и западна Европа. Но тъмния балкански субект ще трябва още дълго да проумява.


03 Ноември 2014 16:43 | ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕС
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ, ВИВА СОМ ТРЯБВА ДА ИМА ПРОТОКОЛ С РЕШЕНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ЕС, ВЗЕТО СЪС 67 % ОТ ИДЕАЛНИТЕ ЧАСТИ.
ОСВЕН, ЧЕ ПРОБИВАТ ОСНОВИТЕ НА ЖИЛИЩНИТЕ СГРАДИ, ТЕ НЕ ЗАТВАРЯТ ОТВОРИТЕ ПО НАДЛЕЖНИЯ РЕД. СЛЕД ТОВА ПРОКАРВАТ КАБЕЛИ ПО ЩТРАНГОВЕТЕ И ГИ ОСТАВЯТ НЕЗАТВАРЕНИ, МОНТИРАТ УСТРОЙСТВА ДО ВХОДНИТЕ ВРАТИ НА АПАРТАМЕНТИТЕ, ЦАПАТ СТЕНИТЕ.
И ТОВА АКО НЕ Е НАХЪЛТВАНЕ В ЧАСТНАТА ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ.
НИЕ СМЕ ЗА НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, ПОЛЗВАМЕ И СЕГА КАБЕЛЕН ИНТЕРНЕТ И ТО НЕОГРАНИЧЕН И ДОСТАТЪЧНО КАЧЕСТВЕН ЗА ПО-МАЛКИ ТАКСИ.
НИКОЙ НЕ ИСКА ПРОСТОРИ И НАРАНЯВАНЕ НА ПОКРИВИТЕ, НО АКО ВИВА СОМ ПРАВИ ИНВАНЗИЯ, ИМА СИ РЕД ЗА ТОВА.


03 Ноември 2014 16:53 | до джумалията
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Това, което си написал за госпожата се отнася за теб, ти си най-простия и заядлив селянин. Познават те всички, като най лошия съсед, с който повечето не искат да контактуват.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар