–егистрац舫абравена парола

Ѕез фалш и лицемерие! ƒостоен акт на един политик! јдв. »лко —то€нов напуска ќЅ—, омерзен от предателството към Ѕлагоевград и неговите жители


15 май 2018 10:46  35 коментара   36404 прочита—ъветникът об€ви преди дни: “ози съвет е приключил, безплоден и безполезен


¬носител€т на предложение за референдум по отношение на разкопките край село ѕокровник и јћ "—трума" адвокат »лко —то€нов напуска ќбщински съвет Ѕлагоевград. “ой е подал за€вление за прекрат€ване на правомощи€та му, омерзен от случилото се на последната сеси€ на местни€ парламент и начина, по който гласуваха съветниците, отхвърл€йки референдума и предложението за ќбщо събрание на народа, събити€, чрез който да се чуе √ласът на народа. ¬еднага след пошлото гласуване и демонстраци€та на лицемерие, безотговорност и безхаберие, адв. —то€нов окачестви ќЅ— като безплоден, който не може да вземе едно решение в полза на жителите на Ѕлагоевград и да се обедини около обща кауза. ≈то какво за€ви адвокат —то€нов днес:

"ƒнес подадох за€вление за прекрат€ване на правомощи€та ми като общински съветник от ќбщински съвет - Ѕлагоевград. Ѕих искал изрично да ¬и по€сн€, че това не е "оставка", а прекрат€ване на участието ми в един компрометиран според мен орган на местно самоуправление, след отказа на общински съвет Ѕлагоевград да допусне каквато и да е форма на пр€ко управление на гражданите, било то референдум или общо събрание на населението.

—ъщо така искам изрично да отбележа, че в конкретни€ случай не се касае до това какво е моето лично мнение и дали съм за запазване на "разкопките" на м€сто или продължаване на изграждането на магистралата по същото трасе. Ќе това е важното в случа€, а принципното отношение на т. нар. „политически елит” към обикновените жители в община Ѕлагоевград. ¬ажното е, че този общински съвет на средата на сво€ мандат показа, че е откъснат от естествената си среда - жителите на община Ѕлагоевград. «а пръв път от много години в Ѕлагоевград се по€ви обществена енерги€, ко€то можеше да бъде използвана не само за конкретни€ повод – запазването на предполагаеми€ античен град —каптопара, а преди всичко като основа за създаването на диалог между местната власт и гражданското общество. “акъв диалог би довел до решаването и на редица други проблеми.

—лед като общинските съветници прецениха, че са „политически€ елит”, който не се нуждае от помощта на обикновени€ избирател, а моето мнение беше точно обратното, публично за€вих, че общински€т съвет е изчерпан и безполезен орган. ƒа бъда общински съветник никога не е било самоцел за мен. “очно обратното, на абсолютно принципна основа, винаги съм защитавал обществени€ интерес и съм отсто€вал собственото си мнение. Ќе твърд€, че това мнение всеки път е било правилно, но твърд€, че винаги е било ћќ≈“ќ, а не на н€кой друг, пуснато по вертикалата или договорено в задкулисие. —читам че в рамките на една последователна и честна политика към избирателите, думите следва да се подкреп€т и от конкретни действи€, поради което прекрат€вам участието си в управлението на община Ѕлагоевград. “ова н€ма да промени добронамереното ми отношение или критичността ми към местната власт, но вече ще го прав€ като обикновен гражданин на общината.

» символично, и политически отправих послание за това, че гласът на хората не е достатъчно ценен. јз, с гол€мо облекчение мога да за€в€, че вече н€ма да продължа да упражн€вам правомощи€та на общински съветник, защото този орган загуби правомощи€та си отдавна и пренебрегна всички форми на пр€ка демокраци€.

ƒържа да отбележа още нещо, днес напускам управлението на града, но не и политиката, защото т€ е единствени€т начин да работиш за хората и пром€ната. ¬ъпросът бе в една кауза, ко€то беше дефинирана. Ќад€вам се, че моето оттегл€не да послужи за преосмисл€не от н€кои хора на тази посока.

Ќакра€ бих искал да кажа, че Ѕлагоевград не е този красив и пълен със живот град, какъвто го помним отпреди години. » макар, че от местната власт се вършат много неща за красотата му, все по-осезаемо, от ден на ден се усеща липсата на съдържание, липсата на енерги€ в него. ѕром€ната, н€ма да дойде отвън или отвисоко, т€ може и е в задължение на всички благоевградчани. »скрено се над€вам, когато му дойде времето, те да направ€т сво€ избор по такъв начин, че да зададат преди всичко нова посока и нова енерги€ за Ѕлагоевград."

Ќа м€стото на »лко —то€нов в ќб— Ѕлагоевград влиза »ли€на  ерина.

ѕет€ ѕетрова

ќще за: »лко —то€нов  съвет  сеси€  парламент ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


35 коментара

15 май 2018 10:55 | “оше
ќценка:
33
 (
67
 гласа)

Ѕраво на този адвокат ! ƒостойна постъпка не се работи с те€ мерзавци и национални предатели


15 май 2018 11:05 | оффф
ќценка:
4
 (
42
 гласа)

ўе се разплача от умиление, ако ме разбирате.


15 май 2018 11:09 | джумали€
ќценка:
21
 (
53
 гласа)

Ѕраво бе момче, за съжаление такива като теб са на изчезване. “и си пример какъв тр€бва да е политика в ЅЏЋ√ј–»я за да € бъде. ƒа живее слагачеството и измамата в общината.


15 май 2018 11:38 | 111
ќценка:
14
 (
56
 гласа)

—ега ако напуснеш и от зам. кмет тогава те признавам.. иначе всички помним как раздаваше по 25 лева на изборите.. €вно вече си ги избил :)


15 май 2018 11:42 | A.√≈ќ–√»≈¬ј
ќценка:
6
 (
50
 гласа)

»лко да не те познаваме да се вържем. «наем че при теб всичко е пари и власт. ћай се готвиш да се кандидатираш за кмет. ћного рано почна до догодина хората ще забрав€т и ще помн€т само това което си.


15 май 2018 11:45 | кефал
ќценка:
0
 (
52
 гласа)

Ѕлагоевград се отърва от един мошмурок. ѕетрич да му сърба попарата!


15 май 2018 12:24 | гошо
ќценка:
-1
 (
43
 гласа)

–аздаваше €ко пари иначе кой ще го избере този подкупен адвокат.


15 май 2018 12:40 | гласувала
ќценка:
-1
 (
41
 гласа)

—ега най-добре и града да напусне и да ни отърве от жадната си за постове и власт особа.


15 май 2018 12:43 | rarisen
ќценка:
0
 (
40
 гласа)

ѕълен профан е този момък. «абрави кой му плати кампани€та. »зжив€ва се като
моралист, а всъщност е измислен адвокат и зам. кмет. —рам за града!


15 май 2018 12:46 | 123
ќценка:
3
 (
39
 гласа)

ѕълна измишльотина е тоз. Ќаближават изборите и решиха н€кой да се качат на кон€. »ли както се казва "ќще не се е качил на магарето и залюл€ краката"... ѕълен популизъм, да му имам и "морала", пълен продажник.
«ащо бе г-н —то€нов като седна на зам. кметското м€сто в ѕетрич не се отказа от съветническото м€сто в Ѕлагоевград?!? «а да лапаш и от тук маймун с маймуните, аре оди си в скапаната кантора в —офи€ на ко€то осигур€ваш работа чрез политически натиск... ћного ще ме изкефиш ако си тръгнеш и от ѕетричка община та да си отдъхне народа от глупостите ти...


15 май 2018 13:05 | Da
ќценка:
-1
 (
33
 гласа)

«аглавието щеше да е много точно така
— фалш и лицемерие ! Ќедостоен акт на един политик. јдв. »лко —то€нов напуска ќЅ—, омерзен от предателството си към Ѕлагоевград и неговите жители!


15 май 2018 13:26 | ћама  а∆а
ќценка:
12
 (
18
 гласа)

≈ мене ме избраха по достойнства ....


15 май 2018 13:27 | “ел€ка
ќценка:
5
 (
13
 гласа)

ј и аз съм по достойнства ...


15 май 2018 13:28 | ‘елшера
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

я по тихо ...


15 май 2018 13:34 | “оми
ќценка:
37
 (
37
 гласа)

я изкарайте јлбина јнева как пл€скаше на  ало€н ’анджийски, всички € вид€ха, стига се подмушквала до кмета, после протестиращи и после пак кмета . јман се рече от интриганти в този съвет


15 май 2018 14:01 | ј «јўќ Ћ» “ј ј?
ќценка:
17
 (
35
 гласа)

»лко, за съжалиниени никой от общинските съветници н€ма да преосмисли позици€та си и н€ма да те разбере. ѕо-горе пишат, бил си плащал за изборите, а др. как станаха общински съветници- и те плащаха и то €кооо, ћъжкаа и достойна постъпка каквото и да пишат, адвокатите не са долюбвани но поне ти показа, че има и адвокати от др. тесто. »наче всички мишоци чакат за сиренце... ама да не те плюьт а да не взимат мизерните 20 лева по изборите и тогава може да те плю€т. ”тепа рибата »лко.....


15 май 2018 14:07 | острие ли
ќценка:
14
 (
16
 гласа)

ƒа бе, да, острието «лата дали ще напусне, или пак ще ги ръси едни дълбокомислени и ще се пени във фейса, Ќикога, нали правиха разни галимации само и само да седне на толпото столче. —ћ≈ЎЌ»÷» » ѕ–ј«Ќќƒ”ћ÷» —ј ¬—»„ »..... ≈ “ќ¬ј јƒ¬ќ ј“„≈“ќ ≈ ƒ–. Ќ≈ўќ.....


15 май 2018 16:16 | 1233
ќценка:
-5
 (
25
 гласа)

Ѕръчков, да го махне от зам. кметското м€сто. ѕрави си на много честен, отговорен и че му е много ≈н€ за хората от Ѕлагоевград. хихихих —мешник


15 май 2018 16:39 | Ѕлагоевград
ќценка:
-3
 (
21
 гласа)

Ќай - после..... Ќапускаййй


15 май 2018 16:55 | запознат
ќценка:
-6
 (
20
 гласа)

“ова за јлбина и «лата го е писал »лко!


15 май 2018 17:04 | 100
ќценка:
11
 (
15
 гласа)

«а всеки е €сно, че магистралата нема да се премести, не е и нужно. √решката на местната управа е, че не можа да осребри обществената енерги€ и да € изтъргува срещу гаранции от страна на държавата за финансиране и продължаване на разкопките извън трасето на магистралата, с цел да се разкрие цели€ град —каптопара. «ащото нали викат че това било само перифери€та му. ƒокато не се осигури финансиране за нови разкопки и за преместване и консерваци€ на открити€та, общината не требваше да клека, а напротив - да поощри протестите и да заплашва с референдум и блокади. √ербаджиите разбират само от протест. ћного лесно се предадоха поради малодушие и нисък интелект, сега като опре до нови разкопки, археолозите ще искат пари от ќбщината, всичко ще се протака и ще свърши като в ћурсалево.


15 май 2018 17:36 | 100
ќценка:
29
 (
31
 гласа)

ѕрав е »лко —то€нов, Ѕлагоевград запада с всека година. ¬изуално се промен€ към по-добро, но икономически е в дълготраен застой, масово го напускат и от там идва и липсата на живот и енерги€. ƒо 5-6 години не тръгне ли нещо да се промен€ с нови по-високоплатени работни места, нови индустриални и бизнес зони и особено с подход€ща работа за младите и образованите в сферата на »“-технологиите, приключваме ..


15 май 2018 19:50 | градски
ќценка:
20
 (
22
 гласа)

јааа за помакин€та јнева не пишете, че ще ¬и премахнат коментара !!!
Ќ€ма такава пача като помакин€ јнева !!


15 май 2018 23:59 | »цо
ќценка:
14
 (
16
 гласа)

“ази, јлбина още ли е в играта, егати и тъпи€ град.


16 май 2018 04:10 | Ќационалист
ќценка:
2
 (
6
 гласа)

—ега ако кажеш и на »во ѕопов и √ошо “ренчев да се махнат от ѕетричкото кметство цена н€ма да имаш.


16 май 2018 04:30 | Ќационалист
ќценка:
5
 (
9
 гласа)

ѕроверете купената диплома на »вчо масата


16 май 2018 09:04 | јƒ¬ќ ј“≈, јƒ¬ќ ј“≈
ќценка:
-3
 (
17
 гласа)

“ози симпат€га как може да е адвокат и заместник кмет. Ќещо не се връзва.
Ќ€ма ли кой да го провери в адвокатската колеги€?


16 май 2018 09:10 | √лас народен
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

¬ благоевградската колеги€ н€ма адвокат »лко —то€нов. ќсвен да е член на —ј . Ќо едва ли »лко ще направи такъв гаф да не прекрати адвокатските си права.


16 май 2018 10:02 | чичко паричко
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

сега чакам у фейсо златцето да почне да ги нише едни умни словца... и ние да и пл€скаме.....


16 май 2018 23:38 | Ќационалист
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ј бе нали ви казах да проверите купената диплома на иво под масата. » тествайте бръчков гей за наркитици


17 май 2018 00:38 | запознат
ќценка:
0
 (
12
 гласа)

“ри години в конфликт на интереси-зам-кмет в една община и общински съветник в друга! „ак сега стана съвестен този »лко и на четвъртата година напусна-колко е съвестен!!!!


17 май 2018 00:45 | јƒ¬ќ ј“
ќценка:
-6
 (
10
 гласа)

»зчетох стати€та и коментарите и вече съм сигурен-коментарите и обидите срещу јлбина и «лата ги е писал »лко. “ой не можа да стане нито гадже на «лата, нито адвокат като јлбина! ћоже па политик да стане и оттам пари да изкара.


17 май 2018 00:51 | гражданин
ќценка:
-5
 (
11
 гласа)

ƒръж се кмете!  ампани€та за нови избори почна-този се направи ј “»¬≈Ќ Ѕќ–≈÷ срещу ќЅў»Ќ— ј“ј ¬Ћј—“. Ќе му обръщай внимание-ти си го знаеш-от то€ нищо не става!


17 май 2018 01:13 | Rfsi
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

»лко разказа играта на всички ви, писатели . Ќе е активен борец, а докато вие се мазните той си направи половин кампани€ . ўо се отнас€ до адвокат като јлбина, пази боже .... “€ не познава законите ....ј пък за гадже на «лата, минала е злата, покрай гаджетата на »лко ... .» «лата и јлбина н€ма да ги има в следващи€ парламент, нали ви е €сно


17 май 2018 09:30 | пурко
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

добре бе, некой може ли да ми об€сни защо всички римл€ни са си зарав€ли градовете в песок? айде гърне с жътици да закопаш да не ти го земат, разбирам, ама цел град?
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.