Бащата на шефа на футaбола в Пиринско Ал. Кабзималски - Димитър, изчезна по време на екскурзия в Истанбул

29 септември 2009 00:18   1 коментар   41713 прочита
Ал. Кабзималски
Ал. Кабзималски


Ал. Кабзималски

Бившият енергетик от ВЕЦ “Пастра” в стаята на хотел “Върбас” казал на жена си да полегне, докато се обръсне, и оттогава от него ни вест, ни кост, турската полиция разпространила снимката му във всички управления, консулът на България лично пое издирването, дъщерята - прокурор в София, и синът се отказаха от идеята да използват частни детективи

Бащата на председателя на Областния съвет на БФС - Благоевград Александър Кабзималски - Димитър, изчезна по време на екскурзия в град Истанбул.
Димитър Кабзималски заедно със съпругата си Мария и още 14 човека от град Рила отпътували в четвъртък на четиридневна екскурзия до турския мегаполис. В петък около обяд групата, ръководена от Мариола от туристическата фирма “Стефани турс” от Благоевград, пристигнала в Истанбул и били настанени в двузвездния хотел “Върбас”. За пътуването туристите платили по 168 лева. След като се настанили в хотелските стаи, 78-годишният Димитър Кабзималски заявил на съпругата си, че отива да се обръсне. Тя си полегнала през това време и оттогава съпругът й е в неизвестност. Следите му се губят от около 13,30 часа.
Около 16 часа всичките 16 души от българската група слезли във фоайето, тъй като трябвало да излизат на разходка из Истанбул. Тогава Мария Кабзималска съобщила пред групата, че мъжът й Димитър е изчезнал. Ето какво разказа Йорданка Мазникова, социален работник и управител на Дома за стари хора в град Рила, която е събрала групата туристи за пътуването до Истанбул:
Мария слезе във фоайето, разплакана и разтреперана, и обяви пред всички: “Димитър изчезна”. Тогава Мариола, която ни водеше, и аз започнахме да се тюхкаме и да търсим полицията. Мариола се обади и на българския консул, който дойде след около час пеша в хотела, тъй като не могъл да пристигне с автомобила си. Веднага всичко се задвижи. Бяха преснимани личните документи на Димитър Кабзималски, снимката му беше изпратена по всички полицейски участъци в страната. Ние по двама-трима излязохме извън хотела и започнахме и да го търсим в близките улици. Беше направено всичко възможно. Искам да изкажа благодарност на консула, който веднага реагира и направи всичко, което в по неговата компетенция. Ние не можехме да стоим повече в Турция и затова вчера около обяд се прибрахме.
По време на пътуването Димитър Кабзималски беше весел и се шегуваше в автобуса. Външно нямаше вид на болен човек. Преди известно време той и съпругата му участваха в екскурзия до Солун, която организирах аз. Изкарахме много хубаво и тогава решихме същата група от 16 човека да отидем и до Турция, заключи Йорданка Мазникова.

1 коментар
29 Септември 2009 15:52 | edna bulgarka
Оценка:
21
 (
97
 гласа)

Много съмнително да извикаш -“Димитър изчезна”.- 2 4аса след като го виджда за последно. Защо не пита - Видяли ли сте Димитър?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар