Американците търсят опасен хакер, арестуван в Банско! Руснакът ударил сайта на държавния департамент в САЩ и още 900 ай пи адреса в Европа 

13 септември 2022 05:07   2 коментара   9265 прочита


 

Окръжен съд Благоевград ще гледа тази седмица дело за екстрадиция на опасен руски хакер, арестуван в Банско. 35-годишният мъж бе издирван от Интерпол по искане на ФБР.  Преди няколко месеца той бе открит в една от компютърните зали на Банско, която ползвал като офис за Ко уоркинг спейс в Банско. /Коуъркинг e eволюция на съвместната работа, която позволява не само да споделяте едно и също работно място, но и да бъдете част от общност на професионалисти с различни способности, интереси и мрежa от контакти/. 

Мъжът се подвизавал из цяла Европа с различни самоличности. Престъпникът е търсен от над 10 страни по искане на правосъдното министерство на Съединените щати. 

Руснакът е издирван от ФБР, тъй като заразявал компютри с IP адреси в Калифорния. Копирал личните данни на ползвателите им, включително и данни на банкови карти и след това ги продавал в "даркнет" пространството. Руският киберпират блокирал сайта на държавния департамент на САЩ и още над 900 айпи адреса в Америка и Европа. В Банско се установил три дни преди да бъде открит и арестуван. Настанил се в известен скъп местен хотел, но работил от компютърна зала, която пригодил за офис. 
П. Попов 


Още за: хакер   руснак   атаки   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
14 Септември 2022 00:45 | Компи
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Като този Гнома е изпратил още много, а заради войната така се разселиха, че ще създадат масово проблеми. Най-добрата фирма руска фирма Касперски продава антивирусна програма срещу вирусите, които самата тя създава и разпространява. Т. Е Ако искаш да се защитиш - ще си купиш моята програма!! Престъпници от престъпна държава!!


14 Септември 2022 13:28 | Ина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Та този Гений трябва да се ползва, а не да се съди!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар