31-г. майка отглежда 3 двойки близнаци, децата садят картофи и домати, отглеждат животни, за да има какво да ядат

19 март 2010 00:20   40 коментара   46242 прочита
Учителят Мехмед Бакалов, Айше Камберова с 3-те двойки близнаци заедно с директора на училището Байрям Вайселов и Рахим Арнаудов от фондация “Българска памет”
Учителят Мехмед Бакалов, Айше Камберова с 3-те двойки близнаци заедно с директора на училището Байрям Вайселов и Рахим Арнаудов от фондация “Българска памет”


Учителят Мехмед Бакалов, Айше Камберова с 3-те двойки близнаци заедно с директора на училището Байрям Вайселов и Рахим Арнаудов от фондация “Българска памет”

Семейство с 6 деца в якорудското село Конарско показва как може да се живее бедно, но щастливо

Семейство с три двойки близнаци живее в якорудското село Конарско. Майката Айше е едва на 31 г., бащата Мустафа Камберов на 34 г.

Първата двойка близнаци на семейство Камберови са вече ученици в шести клас. Преди 13 години пръв се родил Мехмедали, пет минути след него проплакал Сабри. Две години по-късно Айше отново забременяла и се оказало, че пак носи близнаци. Така на бял свят се появила силно желаната от Айше женска рожба Анифе, а с нея още един юнак Реждет. От третата бременност на Айше се раждат близнаците Мустафа и чаровница Атидже, която всички галено наричат Джунка. Многодетното семейство е бедно, но щастливо.

Айше е безработна, а Мустафа работи в предприятието "Язовири и каскади". Признават, че са се оженили с голяма любов, и се шегуват, че сигурно затова резултатът е три пъти двоен. Много хора са обещавали на Айше работа и пари, за да отглежда шестте си деца в нормални условия, но всичко е останало само обещания... Възрастните родители на Мустафа, Анифе и Мехмедали помагат с каквото могат, едва преди две години Айше си е купила пералня, дотогава е прала на ръка дрехите на 6-те си деца. Многодетното семейство се издържа с много труд, предимно с полска работа. Садят картофи, домати и други култури, отглеждат и животни.

В полската работа участват и децата, те помагат и в отглеждането на животните. Директорът на училището в с. Конарско Байрям Вайселов сподели, че близнаците на Айше и Мустафа са много добре възпитани и ученолюбиви деца. Въпреки бедността, недоимъка и големите грижи и задължения към многолюдната си челяд в очите на Айше няма омраза и недоволство. Очите на тази жена буквално искрят от майчина любов и доволство, че в семейството й цари уважение, любов и разбирателство.

Самата тя казва, че когато ги има тези три неща, по-лесно се понасят несгодите. Да имаш три двойки близнаци е рядкост и би трябвало към такива семейства държавата да има по-специална социална политика, коментират съселяни на многодетното семейство, зарадвани, че преди 2 дни от фондация "Българска памет" дарили 700 лв. на сем. Камберови. Това обаче е единствената помощ за 8-членното семейство. С парите ще си обзаведем скромна кухня, радва се Айше.

40 коментара
19 Март 2010 02:01 | usa
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

господ здраве да им дава. и наи важното касмет


19 Март 2010 02:55 | ...
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

И да наблегат над уроците за да не станат като "usa".


19 Март 2010 05:46 | 13
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

До ...Все пак е по умен от те6.А колкото до семеиството,6ОГ ДА ГИ ДАРИ СЪС ВСИ4КО НАИ ХУ6АВО.


19 Март 2010 06:28 | ЧЕЧ
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Лозето не иска молитва, а мотика ??? Не само господ да им помага, но наистина и държавната политика за такива семейства трябва да е по добра. Да даде Господ и повече такива милосърдни фондации, та дано семейство Камберови успеят да си изучат децата??? Това е национално богатство !!! Бедни , но щастливи.......


19 Март 2010 07:42 | чеч
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Да са живи,здрави и щастливи !!! Бог да дари със здраве и д-р Милен Врабевски председател на фондация "Българска памет" които им е направил дарение и се е сетил за тези деца и родители забравени от държавата.


19 Март 2010 08:11 | РИО
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Здрави и живи да са дечицата и родителите им и късмет,защото щом този Арнаудов и Бакалов са с тях,ще им е нужен. Добре би било някой най-после да види тези момочета Арнаудов и Бакалов с какво се занимават - директор и учител ли са или нещо друго. Да им пресметне, ако не др.то работното им време в часове, прекарани в училището,но едва ли ще се случи ЗАЩОТО ВЕЧЕ МИНАЛИ В ГЕРБ


19 Март 2010 08:16 | рибн
Оценка:
-77
 (
99
 гласа)

Рахим е палячо, не пропуска възможност за показност! Един от героите на в-к Струма! Скрий се най-после смешко! Разваляш пейзажа!
Възхищавам се на това семейство! Децата са най-голямото богатство!


19 Март 2010 08:37 | мехмед
Оценка:
-4
 (
22
 гласа)

каква тъжна гротеска са злобно настроените помаци.Наместо да са доволни,че има лица като Арнаудов и Бакалов,които непрекъснато търсят форми и намират спомоществователи да инвестират в помашките деца,които пътуват ,срещат се ,образоват се ,реализират мечтите си,все ще се намерят образователти и духовни пигмеи,които правят опит да се съизмерят с действени и полезни на общността си персони.Ало,лилипути,стоп,ние поне го правим коректно,прозрачно и не за сметка на собствените ни електорални единици,а в тяхно име и облага-морална,материална и твърде устойчива.Не щем благодарности от злобарите и псевдодипломираните формални и неформални водачи на общността.Злобейте и гонете по-благородни цели.


19 Март 2010 09:01 | рибн
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

до Мехмед!
Не си Мехмед, а Санчо Панса! Внимателно с дисагите!
Благодетелите не искат показност! Повечето са анонимни!


19 Март 2010 09:13 | ((((
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Башевата чета вече е на линия , Рахим Арнаудов и Мехмед Бакалов са негови противници , те също му бяха приятели някога но момчетата са интелигентни и бързо го претеглиха и оттеглиха . Браво момчета , помагайте на такива хора , благородството се заплаща с благодарност а подлостта и апашлъка със затвор . Не се обесърчавайте от Башев и неговите мекерета това са недостойни хора които рано или късно ще получат своят дан от народа и органите на властта . Благодаря че има такива като вас . Благодаря и на в-к Струма за хубавата информация . Да са живи и здрави децата на семейството от Конарско и дай Боже повече хора да им помагат защото да имаш три двойки близнаци е истинско семейно и национално богатство . Успех .


19 Март 2010 09:20 | ((((
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

не политизирайте благородството , нека и депесарите да направят нещо подобно , да си спомняте някой от ДПС да е направил дарение на бедни и многодетни семейства от региот(на ни . Не . Нека си траят и да не плюят добронамерените хора . Да трябва тда има показност а не анонимни дарения защото зад анонимните и тайни дарение винаги се крие далавера направена от дарителите . Нека всичко се знае за да има контрол и разбира се обратна връзка .


19 Март 2010 09:29 | 000
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Много сме зле вече , не очаквах че ще се намерят хора които да пишат против тази благородна инициатива и да опляват така грозно дарителите . Жалко че български майки са родили и възпитали такива идиоти .


19 Март 2010 09:52 | Онз
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Ако този рибн е бабаит ,би си написал името и би се противопоставил явно на този мехмед,който е ербап момче,щом си пише името,а другия е явно някакъв страхливец, чието мнение олеква.Ако зад рибн се крие някой човек на Башо -Апашо,мислете що за духовен баща има,ха-ха-ха !!!!!!!


19 Март 2010 10:30 | ПОМАКА
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

С най-добри пожелания за семейството и децата, нека Аллах здраве и късмет да им дава, както и на тях, така и на всички други жалки и егоистично настроени наши Помаци, които незнайно защо злобеят за този дарителски жест който са направили Раим, Мехмед и тази Фондация "Българска памет" на това многодетно семейство!
И хубаво, и жалко, и смешно, като четеш най-вече коментарите към нея, за да се види, че нашият егоистичен "Помаклък" отново от едно добронамерено дарение, прави пак "Башева политика" за да омаловажи това дарение!
Ами, така е, друго си е "Аго Догана", да направи едно скрито дарение от 20 бона за салтанати, кючеци и маанета по разни луксозни кръчмета, а Помаклъка да се кефи на майсторството му, че виж какви лични Сараи е иззидал и нагиздил, вай, вай,вай, а па "Аго Помако" всяка година в производството на тютюна пак ще си бъде най, най, най!
Ама, то изглежда и от тоя наш район и на Балкана пак най-завистливи са наште "Българските Помаци" и водят хорото и веят байряка!


19 Март 2010 10:43 | Неутрално-Натурален Помак
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Еееех, то както е тръгнало и като гледаш, тая политика, най-използван и най-язден пак ще се окаже масовият Помаклърък.
То, не беше, че като магаре го яхаха и СДС-то, след това по-тежко го яхаше даже и товареше ДПС-то, а пък сега е дошло и ГЕРБ-арите да го експлоатират както могат макар, че и тяхната лукава и националистична политика така ясно прозира, че да видим пак след 1 - 2 години, пак кой нов голем Политик, ще се готви да го оседлае този народ!
И въпрос, дайте един пример тея, ГРАБЕРИ, да лансираха поне един депутат, министър ли, заместник ли, шеф на агенция ли, или нещо по-така, дори само за показ и пепел в очите и заблуда на народа, както правеше Доганеца - неема, и докат има, сахатья и междучасието ще им свърши? ХАХАХХАхахахахахахаха!


19 Март 2010 10:53 | Фесчето
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Колкото излъгаха и нас турците с "Веждюто" - само , че никой не им се върза на каишката, освен малко заблудени Карджалийски продажни турчета и целия продажен помашки район от Кирковска община и околните села на Кърджаалъка.
Кво беше казал Станиша преди 2-3 години - Циркаджии..., цирка от туй насетне се отваря.


19 Март 2010 12:20 | Гимназиста
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Виждаме част от мохабета и излиза, че БАШЕВИСТИТЕ ги е най-много страх от Аго Раимката, ако реши да се кандидатира за кмет на Общината!
Само, така Раимка, смело напред, че то на този сегашен алчен кмет, май ще му е последен меден и златен мандат!!


19 Март 2010 13:41 | Христова
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Браво! Това е истинско щастие но и голямо изпитаниеАз също имам близнаци и смятам че такива 3 двойки близнаци си е направо чудо! Трябва да има за това семейство преференции от държавата -не всеки има 6 деца и то близнаци-та това е феномен и трябва да бъдат подкрепени парично от институциите нееднократноДа не се чака някой да баговоли да им даде нещо Това семейство трябва ежемесечно да бъде подпомагано По-вече деца-повярвайте винаги израсват по-добри по-трудолюбиви и са в пъти по-добри от глезените единични деца!Да са живи и здрави!


19 Март 2010 14:34 | до гимназиста/рахим/
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

чеп за зеле не става от него.


19 Март 2010 14:53 | градски
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

А бе тоя шундин Раим ,в село го не искат,а
той,големец го дава,познавме го измамника Раим.


19 Март 2010 14:58 | bradat kozel
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

....аллах да пази от палициии дето само лаят по форумите


19 Март 2010 15:35 | 000
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Безсрамници каква политика ви гон какъв ГЕРБ та Рахим не е дори член на тази партия защо слушате още тъпотиите с които ви омайва и насъсква този боклук Башев . Та той иска заради Рахим Арнаудов да закрие цьло училище в с. Хвостяне Заедно с оная Силвия Куйбишева кроят денонощно планове на кой директор който не е от ДПС да закрият училището . Имате ли представа за какво става въпрос или само така си плямпате врели не кипели в тези форуми . Де осъзнайте се малко бе хора защото омразата вече ескалира на всички нива и вярвайте ми първият който ще пострада от това ще е вашият БОГ, Аллах" Цар и Господар Ахмед Башев . Той не е недосегаув и ще му намерят цаката точно заради вас


19 Март 2010 15:40 | 777
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Омразата в гоцеделчевско я създадоха Башев и неговите хора които той насъсква срещу всеки който му опонира или от който е застрашен . В Рибново се убеждавам че има фундаментализъм , талибанщина и реваншизъм и е време органите на власта , министър Цветанов и премиера Бойко Борисов да разтурят това гнездо на осите в това село за да живеят хората там спокойно .


19 Март 2010 15:46 | 777
Оценка:
216
 (
224
 гласа)

Този Башев с неговите амбиции за власт и величие развали добрите отношения между християни и мюсюлмани в региона ни . То бива злоба и отмъстителност но толкова не бива . Заради него и неговата свита се улавям лично аз че намразвам всички мюсюлмани и сигурно не съм единствения . Политиката в тази посока на разделение на Башев не е български модел и много се съмнявам че конците му се дърпат одвън , дано не съм прав но неговите действия много ми приличат на една друга политика която екстремистки мюсюлмански групировки я прокарват в цял свят . Бог да пази България .


19 Март 2010 16:28 | ....
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Фесче , много далече стигна бе от Рибново та чак до кърджалииско и кирковско . Оправете си първо вашият вмирисан коптор тогава пишете за нас от Кърджали и Кирково . Вежди Рашидов е авторитет който ние подкрепихме и продължаваме да подкрепьме . Не го сравнявайте с вашият ненормалник Башев така поне пред мен го нарекоха преди няколко седмици в Централата на ДПС в София . Този форум за трите двойки близнаци не бива да се политизира . Мажем само да кажем едно голямо Браво на това семейство че отглежда децата си макар и бедно но всички са щастливи защото не са като вест завистници и интриганти . Можем да кажем и голямо Браво на дарителите от името на Фондацията на д-р Мирен Врабевски която единствено проявява толерантност към нас турците и мюсюлманите и помага както на нас така и на децата ни .Така че вие дето не правите нищо нито за


19 Март 2010 16:35 | ....
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

нито за децата си нито за селото си пък най- малко за държавата си по добре е да млъкнете , да се образовате , да смените пагубният си манталитет да заживеете като всички граждани на тази държава а не вечно да се правите на онеправдани и да търсите специално отнощение и привилегии щото сте били различни , тогава заповядайте във форумите , управленито на държавата и др. Кой би ви се доверил при това положение в което сте изпаднали да ви даде управленски постове независимо на какво ниво . Депутати искате да ставате , самият Доган не ви иска , колко депутати помаци има в неговата парламентарна група . Само един от Абланица . Не можеш да искаш нещо а да не дадеш нищо . Няма такова правило по света . Искате да поставите на колене управляващите , няма да стане , тройната коалицияа си отиде а с нея и вашите кадри които окрадоха всичко .


19 Март 2010 17:26 | рибн
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ей,санчо панса/Мемед Бакалов/сам си влизаш в капана.


19 Март 2010 17:28 | Фесчето до ........
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Горният, ти тия си плямпай на електората, който излъгахте, пък да ви видим на следващите избори, до къде ке стигнете.
"Възродителният процес е бил правилен, но проведен с неправилни средства" - да ти са познати умнико, тези думи на големия Калашник - "Батье Ви Бойко"! :-)))
Сега за четири години, ако изкара, "Възродителния процес", ще го провеждаме с правилни средства и без Калашника, само с интереса клати феса.
Байноле, тия сладки приказки ги разправей на твойте за всичко ставащи комшии и сътрапезници!


19 Март 2010 17:32 | !!! до .........
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Много си прозрачен, проветрив и объркан, бе Смешко, с многоточията .......,
Помаците не ставали за нищо, само Вий ставате за сичко


19 Март 2010 18:37 | елена
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Всичко едобро,но санчо и шундиния развалят пейзажа.


19 Март 2010 20:06 | 000
Оценка:
53
 (
65
 гласа)

Да помаците вече не сават за нищо , няма кой да им има доверие след това което правят по Рибново и други села и региони . Свястните са вече в ГЕРБ те ще бъдат кандидати и за кметове и за общински съветници и за депутати в бъдеще . Никога повече коалиция със сегашните лидери и управници от ДПС .


19 Март 2010 20:34 | eeeeeeee
Оценка:
-87
 (
99
 гласа)

ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В ХВАЛЕБСТВЕНИТЕ КОМЕНТАРИ. ЯСНО ЛИЧИ,ЧЕ ТОВА СА НА РАХИМ АРНАУДОВ И МЕХМЕД БАКАЛОВ - :))))) ЕЙ МОМЧЕТА ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КАТО ДИРЕКТОР И УЧИТЕЛ ИЛИ ПОНЕ МЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪНИЧКО СЕ ЗАДЪРЖАЙТЕ В УЧИЛИЩЕТО СИ,ПЪК ТО ДРУГОТО ИМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ,АМА НАЛИИИИ ТАМ КАК БЕШЕ - ИНТЕРЕСА ........:))))


19 Март 2010 22:15 | До - ООО
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

ХаХаХаХа - свестните били в ГРЕБ!
Да ги видим след 1 - 2 - 3 годиники и след това, да нье стане като НДСВ-то и БСП-то!
Вервай, голем джумбюш, шье падне тогава - ХаХаХаХа, чекай да гледаме - ЦИРКА ще е най-голем тогава!


19 Март 2010 22:47 | до eeee
Оценка:
69
 (
79
 гласа)

просто си въобразяваш аз съм една от многото която съм написала тук във форума хлалебствен ватериал за Рахим Арнаудов и Мехмед Бакалов първо защото съм майка , второ защото имам представа как се гледат толкова много деца защото само за закуска трябва да имаш всеки ден по 10 лева и трето разбира се че всеки нормален човек трябва да похвали такава инициатива за да подсети както държавата така и всички нас че трябва да проявяваме взаимно милосърдие , да си помагаме за да живеем по леко , по - добре и с удовлетворение че сме истински човеци защото хора има много но човеците като Рахим и Мехмед са на изчезване .


19 Март 2010 22:53 | Светлана
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Благородството и човещината нямат нищо общо с политиката и пополизма . Тези качества независичмо дали си син, червен , зелен ,бял или пембян или ги имаш като човек или ги нямаш. Поплизвама и политиканстването със съдбите на хората си личат от далече така че не пишете глупости който и с каквото може нека помогне на това семейство който не може да благослови тези които могат и да си мълчат - Смятам че Социалните в акорудско не са си на мястото . Получават хомощи , получават мебели получават храни и облекла но нищо не се вижда , крадат на поразия и за такива семейства като това в Конарско нищо не остава . Така е навсякаде не само в Якоруда .


19 Март 2010 22:55 | 010111111111111
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Съжалявам,но от всичко казано до тук е ясно,че Манолчо и исие са пълни БОКЛУЦИ И ВЕЧНИ ДОНОСНИЦИ! Виште му МУТРАТА,та тоъ е типичен прототип на МАЙМУНА!
А близнаците със и без помощ ще растат и ще оцелеят,ще бъдат достоини граждани на БЪЛГАРИЯ!?..


20 Март 2010 08:25 | toi
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Този със комичния псевдоним "рибн",май наистина е някой страхлив башев солташак,който хем писка,хем пък и му стиска,проява на манталитета левашки на една административна мижитурка от екипа на Башев,с горнодряновско-огняновска миризма,доколкото знам му викали "малката кучка",или" палица на Башев".Би било добре са направи и той нещо за чужди деца,пък нека да го пишат по вестниците,скромносста с такива мотиви вече е мит ,а не добродетел,кучко шарена.


21 Март 2010 09:41 | Николаева
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

В случая е без значение турци ли са,помаци,цигани или евреи! На такава майка в нормалните страни се полага една доста солидна пенсия,не за възраст разбира се,така че да си гледа децата съсвсем спокойно! Но тук понеже винаги се делим на по и най,затова не виждаме хубавото и лошото в човека на среща ни! Нека са им живи и здрави децата,да растат умни и да не става расисти!


21 Март 2010 18:04 | Чук
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Да са живи и здрави и децата и техните родители !!!
Българин съм, но шапка им свалям на хората !!! Помаци, турци или ескимоси - няма никакво, ама абсолютно никакво значение !
А тия пишман-патриоти да млъкнат и да проявят уважение към едно достойно семейство, изкарващо си прехраната с честен труд...


21 Март 2010 23:41 | До Гимназиста
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ти като го познаваш аготи раим питаиго колко се е мазнил на алиосман измамов за даму финансира ДПС проекта ?по време на СДС пак имаше фондация ?при ГЕРП пак?е стига вече ?като проститутка всички партии който са навлас тои там ?и следващтите навласт ако него приемат сигорно ще полудеи ?кажиму да иди да прочете ка белата чешма какво пише ! "колелото се варти "от такива катонего сме на този хал "той е агент на ДС"мръсен доносник
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар