3000 военни в готовност да тръгнат към ГКПП-Кулата

07 април 2019 19:36   9 коментара   19926 прочита


При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хиляди военнослужещи на границата. Това казва в своята официална Фейсбук страница вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, във връзка с притесненията в обществото, че напрежението в лагера „Диавата" в Гърция край границата с Македония, ще се пренесе и на родна земя.

През последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Всички сме на мнение, че няма място за притеснение. Има оперативни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно или при настъпила кризисна ситуация. Следим обстановката. Към момента няма опасност за България.

Въпреки всичко за да има допълнителна гаранция на националната сигурност на страната ни, утре сутринта заедно с началника на генералния щаб на армията ген.Боцев ще докладваме на министър-председателя на Р България Бойко Борисов, че Българската армия има готовност при нужда да изпрати на границата 3 хил. военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения, в помощ на силите на реда, за възпиране на евентуални големи групи от нелегални мигранти.

Марти Иванов


Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
07 Април 2019 20:32 | Шкембевойводата каза:
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

"3 хиляди военнослужещи на границата", а не на Кулата.
ГКПП-Кулата не е "границата"!


07 Април 2019 20:53 | Веси
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

И кой ще остане в поделенията?


07 Април 2019 21:03 | граничар
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Да си носят и автоматите. Така се пази държава, а не с благи думи.


07 Април 2019 21:48 | Маке от Благоевград
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

На 21. април. 2019 год . ОМО Илинден Организира Събор в в памет на Яне Сандански. Ама нещо в последно време много зачестиха набезите на жандармерия и войска от София към Пиринска Македония, дали е свързано струпването на толкова въоръжени сили и заради Събора на Роженския манастир ?? Там на гроба на Яне Сандански тази година колко войска и полиция ке дойде ??


07 Април 2019 22:38 | Априлски глупак
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Струва ми се, че генерал Боцев е Началник на отбраната, а не началник на Генералния щаб. Друго. Големите групи мигранти не са проблем - те самите не се крият, не са мобилни и се насочват по правило към ГКПП. Проблема са единаците, които никой не ги знае какви са, каква им е целта. А още по-голям е проблема на гръцката граница за която се говори, че не се пази добре. Но едно е ясно - тези в Гърция по-вероятно е да тръгнат към Европа отколкото да се върнат.


07 Април 2019 22:43 | Браво
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Тука вие виждали ли сте автомат некога тс пишете глупости друга работа немате ли си.


08 Април 2019 00:57 | До Веси
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

И защо трябва да са в поделенията ? Между другото, какво работят военните в поделенията ? По 8 часа всеки ден . Някой може ли да напише, как се уплътнява, това работно време ?


08 Април 2019 00:59 | ?
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

По колко пари получават военните ? Има ли свободни работни места ? Трудно ли е уреждането


08 Април 2019 10:40 | Иван
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кво правят в поделенията, ами който е ходил войник знае кво се прави, карти, водка и чат пат учения Затова е редно на границата там, това е реална заплаха, иначе кво ще чакаме нападение от турция ли !




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар