22-г. Радослав се самоуби след позвъняване по телефона от по-възрастната си любима, женена, с дете: Зарязвам те, връщам се при мъжа си

15 февруари 2010 00:20   26 коментара   42333 прочита
Радослав Иванов
Радослав Иванов


Радослав Иванов

Жертвата - син на бивш служител на КАТ, не е оставил предсмъртно писмо, дядото през сълзи: “Беше кротко момче, продаваше автомобили”, майката и бащата съсипани от непрежалимата загуба

22-годишният Радослав Красимиров Иванов от Дупница се обеси на стълбището в бащиния си дом, намиращ се на улица “Бузлуджа” 110 в Дупница, след като приятелката му - семейна жена с дете, го изостави.

В събота около 21 часа, по думите на полицаите, извикани на мястото на инцидента, Радослав метнал въжето в междустълбищното пространство. Открил го по-малкият му брат Росен, който работи заедно с баща си в софийска фирма. Родителите на Ради - Красимир и Даниела, по това време били в село Висока могила, Бобошевска община, откъдето е родът им.

На място пристигнала и линейка на Спешен център. Не са открити следи от насилие по тялото на Радослав. Той не е оставил и предсмъртно писмо. Тялото му е закарано за аутопсия в кюстендилската морга и вчера около 14 часа бе върнато в Дупница за погребението.

Майката и бащата на Радослав изпаднали в несвяст и се наложило да идва на няколко пъти линейка, за да ги свестява от тежката мъка. Съседи коментираха, че Радослав имал едногодишна връзка с разведена жена с малко дете. Преди около седмица приятелката му се обадила по телефона и му заявила, че скъсват и тя се връща при мъжа си. Радослав изпаднал в депресия, изчакал да няма никого вкъщи и метнал въжето.

Радослав е завършил Механотехникума в Дупница. Дядо му Райчо Иванов през сълзи сподели пред репортер на “Струма”: Не знам каква е причината да се обеси внукът ми. Беше много кротко момче, работеше, продаваше автомобили и с това изкарваше пари за себе си. Сърце не ми дава да питам родителите му каква е причината Ради да се обеси.

Съседи коментираха, че бащата на Радослав - Красимир, е бивш катаджия в РПУ - Дупница, но напуснал, захванал се с частен бизнес, но закъсал. Взимал пари да прави водопроводи на къщи или да ремонтира сгради, но не му провървяло и заминал на гурбет в Италия. В момента Красимир Иванов и другият му син Росен работят в софийска фирма за поставяне на дограма.

Приятелката на жертвата се казва Галя и е на 28 години, тя е бивша съпруга на таксиметров шофьор от Дупница, известен с прякора Кестена.

26 коментара
15 Февруари 2010 13:20 | Илко
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

От къде знаете какво са си говорили хората да не подслушвате телефони вече!!! цитат.(Зарязвам те, връщам се при мъжа си)
Вие за морал чували ли сте какво е това, (изчакал да няма никого вкъщи и метнал въжето)
Ако сте журналисти бъдете такива а не драскачи от жълтите вестници!!!


15 Февруари 2010 13:22 | ani
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

много добро момче беше ради на всички щте липсва.Зашто е трябвало да прави това кат чели е единствено момиче,не е било нужно да е прави това.Било е младо момчето живдта е пред него .Но вече е прекалено къно Нка да Почива в МИР .. ;(


15 Февруари 2010 13:35 | Васил Шумаров
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Така е, Илко.
.
Вестник "Струма" ни най-малко не спазва моралния кодекс на журналиста, който главният редактор сигурно е подписал лично.
При всеки криминален инцидент, включително при трагедия като тази, репортер на вестника тича на местопроизшествието, но не за друго, а за да разпита съседите за пикантни подробности около умрелия.
.
За главния редактор очевидно няма никакво значение как майката и бащата на момчето преживяват трагедията. Важното е тиражът да се вдига!
.
За да не бъда разбран криво, трябва да добавя, че вестникът е безспорно полезен за Югозапада. Но съм сигурен, че ако понамали жълтата си боя и ако съблюдава журналистическия морал тиражът му няма да падне, а напротив.


15 Февруари 2010 13:48 | ......
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

обаркали са почти цялата информация.пишат само да си хабят мастилото,но това е без значение в момента....това момче беше вечно усмихнато,весело и дружелюбно с всички.Ради почиваи в мир приятелю,ще те помним завинаги...:(((((


15 Февруари 2010 14:03 | Иван Петров
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Как не Ви е срам да пишете глупости и непотвърдени информации... За пореден път най лъжливия вестник в югозападна България бълва глупости без срам!


15 Февруари 2010 14:05 | Васил Шумаров
Оценка:
26
 (
32
 гласа)

Уточнение: Става дума за Етичния кодекс на Българските медии. Ето няколко точки от него:
.
2.3.3. Няма да засилваме мъката на хората, попаднали в беда или пострадали от престъпление, и ще съобщаваме такива информации със съчувствие и сдържаност.
2.3.4. Ще уважаваме желанието на хората да не бъдат безпокоени в скръбта си.
2.3.5. Само особено важен обществен интерес може да оправдае намесата на медиите в личния и семейния живот.
.
Нищо от това не е спазено в случая. Даже самото публикуване на цяла статия по една ЧИСТО ЛИЧНА трагедия е нарушение на точка 2.3.5 ! Да не говорим пък за измислените от репортера "подробности".


15 Февруари 2010 14:43 | Аз
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Защо наистина се публикува това! Не съм съгласна и е отвратително! Току що засякох погребението на детето - това е нечовешка мъка!!! И тъй като и аз имам син - не мога да се успокоя още! Това не е новина - това е ужас!!! Незабавно трябва да се вземат мерки - какво става напоследък с децата ни, защо, защо??? Искрено съчувствам на близките - моите съболезнования! И пак повтарям - това не е новина - имайте уважение и милост към близките!!!


15 Февруари 2010 15:08 | metodi
Оценка:
-17
 (
33
 гласа)

до 6умаро ако не иска6 не си купужаи струма глупак за едно се пи6е за друго се обабдате селани аиде бери 6ума


15 Февруари 2010 15:11 | metodi
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

саболезножания на семеистжото


15 Февруари 2010 16:39 | Катерина
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Искрени съболезнования на семейството и жалко,че един млад човек завърши много рано жизнения си път. Прави ми впечатление, че все повече млади хора, по една или друга причина изпадат в депресивни състояния. Не могат да осъзваят, че живота е пред тях и , че всичко е поправимо, щом си здрав и млад. Но явно, хората във състояние на афект, не мислят по този начин. Жалко за момчето, жалко и за родителите му. Травмата, която се нанася на тях с тази загуба е за цял живот.


15 Февруари 2010 17:05 | ani
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Съболезнования на Сепеиството


15 Февруари 2010 17:22 | сан4о
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

ради ме кефе6е ли4но мене : когато небе6е в настоение, тои него показжа6е,
винаги е бил веселяк, винаги е првил цирковил циркове, дори и да го закаса6а тои бе6е готов да ти помогне. Ради по4иваи в МИР и никога няма да те забравиме... :( :( :( :(


15 Февруари 2010 17:31 | Петър Ткк
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Съболезнования на семейството.
Познавах момчето, с него и брат му сме учили в едно училище. Наистина е жалко.
Доколкото до репортерите на В-к Струма, да така е - обикалят роднини и съседи и събират информация и странно как винаги в самият в-к достига недостоверна информация. На Ради е прякора - Кестена, не на шофьора.
Преди няколко години загина най-добрият ми приятел в катастрофа на Владая. Дойде репортерка и разпита мен и съседите. И накрая информацията която бе написана в същият в-к бе с краката на горе и нищо общо с истината. Не е редно да си пълнят редовете с неистини и то на гърба на хора като това момче. Яд ме е, но всеки сам си избира пътя и начина.
Поклон пред светлата му памет.


15 Февруари 2010 18:29 | кико
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

мойте съболезнования на семейството


15 Февруари 2010 21:29 | УЖасен
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Ради почиваи в мир .Исказвам моите съболезнования кум Росен и неговите родители !А във весника само датата е вярна как не ви е срам бе !


16 Февруари 2010 13:57 | :@:@:@:@
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Наистина много жалко,за младостаа,за Росен,за родителите...Мойте искрени съболезнования...Ради почивай в мир!!!Да вярваме че е на по-добро място и че там ще е щастлив!!!
Що се отнася до тоя тъп вестник нямам думи!!!Репортерите си пишат квото им хрумне,а мъката на близките на роднините,интересува ли ги...не!!!Направо тоя вестник нз изобщо купува ли го някой и ако да,защо?


17 Февруари 2010 15:28 | Нямазначение Накоймупука
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Kакво очаквате от един махленски вестник?!
RIP


17 Февруари 2010 17:57 | Антон Георгиев
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

нека да почива почива в мир нашия брат
А сега искам да се обърна към журналиста изготвил тази статия
моля ви господине/госпожо не пишете пълни глупости защото идея си нямате как наранявате близките и приятелите на Ради


09 Март 2010 20:42 | ТАТЕ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

АКО НЕКОИ ЗНАЕ ИМЕТО НА ПИСАТЕЛКАТА ЗА ПИСАНОТО ЗА РАДИ МОЛИА ВИ КАЗЕТЕ МИ 0876300384 МОЛИА ВИ С ВСИ4КАТА МЪКА ПО РАДИ...ВИЕ ПРИАТЕЛИТЕ МУ ЗНАЕТЕ КАКВО БИАХТЕ ВСИ4КИ ЗА МЕН ОСТАНА САМО СПОМЕН РАДИ И МН.. НЕЗНАИНА МЪКА В НАС...ДО ПИСАТЕЛКАТА НЕ ЗНАЕ6 КАКВО Е ДА СЕ ИЗГУБИ НЕСТО МН СКЪПО ................ ДУМИТЕ НЕ СТИГАТ..ПОКЛОН И ДА ПО4ВА В МИР...............


09 Март 2010 20:50 | ТАТЕ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БЛАГОДАРИА 4Е ПОБЛИКУВАХТЕ ПОНЕ ТОЗИ КОМЕНТАР ИАВНО ДР СА НЕУДОБНИ ЗА ПИСАТЕЛКАТА ........ ПО4ИВАИ В МИР РАДИ ........ 25 ДНИ ТЕ НИМА .... ТАМ КАДЕТО ИДА СИ ЗНАИ 4Е МН.ПР НЕ СА ТЕ ЗАБРАВИЛИ ...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар