Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си
   –егистрац舫абравена парола

—вин€ гони по слава ѕикасо, вади по $ 4 000 от картина ¬»ƒ≈ќ


17 март 2019 10:36   2685 прочитаўом захапе четката, прасето от  ейптаун прави неверо€тни неща


√ени€т на велики€ художник ѕикасо възкръсна в прасе, което трупа световна слава под името ѕигкасо. ћнозина са убедени, че грухт€щи€т талант не се справ€ по-зле от испански€ майстор, пишат световните агенции. —тава дума за над 200-килограмова свин€, ко€то живее близо до  ейптаун. »мето й е комбинаци€ от думата на английски език за прасе - pig и името на ѕикасо.

“алантливата свин€ твори като размахва четка, захапана с муцуната й. ѕигкасо била предвидена за кланица още като едномесечно сукалче, но е спасена от ƒжоан Ћефсън, собственичка на ферма-убежище за животни в ‘раншхук, в района на «ападен  ейп в ёжна јфрика през 2016 г. “ам т€ забел€зала любовта на животното към цветовете и бо€джийските четки.

„ѕрасетата са много умни животни и затова, когато донесох ѕигкасо тук се замислих как да € забавл€вам. ƒадох й н€колко футболни топки, топки за ръгби и разбира се, наоколо имаше н€колко четки, защото хамбарът беше пр€сно бо€дисан.

“€ из€де или унищожи всичко, с изключение на тези четки за рисуване и си помислих, че може би има нещо там. Ќе мина много време, докато започна сама да търси платното и да създава тези неверо€тни шедьоври, които сега се продават по цели€ св€т ”, сподел€ пред –ойтерс ƒжоан Ћефсън.

ѕигкасо била обучена да рисува със специална техника - дресировка с кликери, ко€то обикновено се използва при кучетата. —ега свин€та полага дълги линии върху платното с различна плътност и дебелина. “ака се получават красиви абстрактни композиции.

—поред капацитети в изобразителното изкуство прасето усп€ва да издокара в драсканиците си елементи на кубизъм и сюрреализъм, присъщи на велики€ ѕикасо (1881-1973).

 артините на ѕигкасо достигат цена от 4000 долара, а средствата от продадените платна отиват за фондаци€, защитаваща животните.

“алантливата свин€ вади пари и като рекламно лице. Ўвейцарска компани€ за часовници пусна лимитирана сери€ продукти, чиито стрелки наподоб€ват четки за рисуване.

“ворбите на ѕигкасо вече обиколиха редица държави в самосто€телна изложба, негови платна б€ха изложени в галерии в в ёжна јфрика, ¬еликобритани€, ‘ранци€, √ермани€ и ’оланди€.

//trafficnews.bg

ќще за: свин€  прасе  рисунки ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.