Нов български хиперавтомобил за 4 милиона долара е по-бърз от Bugatti Chiron, но… само „на хартия“

06 август 2022 00:46   2832 прочита


Преди четири години се появи първата информация за български хиперавтомобил. Става дума за компания с името Alieno, която освен сравнително добри рендери на хипер автомобил, не показа нищо друго. Сега, четири години по-късно от Alieno са готови с втори модел (първият въобще не се появи), като твърдят, че той е по-мощен и по-бърз от Bugatti Chiron.

Съобщава се, че максималната скорост на високопроизводителния вариант ще е 585 км/ч. Всичко, в описанието на колата звучи прекалено сложно и смътно комично, в добрия смисъл. Задвижването е електрическо, но това, което звучи направо смехотворно, е, че компанията го нарича Octopus Synergistic System.

Част от Octopus Synergistic System са двигателите, захранвани от батерии. Моторите, захранвани от батерии, се наричат ​​THF – невероятно. Според Alieno, новият модел, който се нарича Unum, ще се предлага с четири различни варианта на задвижване: RP2, RP3, RP4 и RP5, където RP означава Raw Power, очевидно.

„Началното ниво“ RP2 осигурява 2610 с два електрически мотора, докато водещият в гамата RP5 има, предсатвете си… 24 двигателя, по шест за всяко колело, за системна изходна мощност от 5 221 к.с.

Говорейки за най-наточената модификация, знаем, че тя ще има 180 kWh батерия, но за съжаление от компанията не казават нищо за пробега с едно зареждане. Предполагаемата хипер кола би следвало да е по-мощна от Ferrari 296 GTB, Lambo Huracan STO и Porsche 911 GT3 RS взети заедно и ви трябва много ток за това.

Въпреки че звучи невероятно обаче, вие можете да платите за това, нищо, че е само във фантазиите на няколко души, които се занимават с т.нар. автомобилна компания. А последната няма нито завод, нито собствени разработки, нито нищо. Претенциите обаче не са никак малки. Оценката им за новия хипер автомобил е висока.

Това е много скъп автомобил, чиято цена е 1.8 милиона долара за базовия модел и 4.5 милиона долара за този с всички предимства. Това е лошо, но не толкова лошо, колкото фактът, че тази кола не съществува.

Проблемът е, че компанията го е правила и преди. Както вече споменахме, още през 2018 г. Alieno пусна идентичен хиперавтомобил с идентични характеристики и показатели на производителност, наречен „Arcanum“.

Снимките, както и днес, бяха прилични 3D изображения, но колата така и не стигна до производство. Дори нямаше и направен един-единствен екземпляр като концепция. Сега от Alieno казва, че Unum ще бъде наличен от 2025 г. А дано, ама надали.

Източник: fakti.bg


Още за: автомобил   България   Още от: Любопитно

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар