Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

ƒържавата дава по 375 лв. на семействата на загиналите и пострадалите в катастрофата край —воге


29 август 2018 10:05   1341 прочита—лужители на јгенци€та ще ход€т по домовете


јгенци€та за социално подпомагане ще отпусне еднократна помощ в размера на 375 лв. на близките на загиналите и на пострадалите при тежката катастрофа край —воге.

¬ъпросната сума е максималната, предвидена от закона, уточни социални€т министър Ѕисер ѕетков в сутрешни€ блок на Ќова телевизи€.

“ой подчерта, че потърпевшите от трагеди€та н€ма да бъдат принудени да чакат по гишета, за да получат средствата. —лужители на агенци€та ще ги посет€т по домовете им, където ще бъдат оформени необходимите документи.

—оциални€т министър коментира и набол€лата тема за проблемите на хората с увреждани€. “ой об€сни, че отпадането на зашитата им от уволнение е станало по предложение на организациите на самите хора с увреждани€, пише news.bg.

"Ќормално е те да бъдат източник на работна сила, но тр€бва да се съобраз€ваме и с твърдени€та на работодателите, че дадено лице може да не е пригодно да извършва определена дейност. ”волнението ще става само с предварително индивидуално разрешение от јгенци€та по труда", об€сни ѕетков.

“ой подчерта, че ако даден работодател не може или не желае да попълни квотата за назначени€ на хора с увреждани€, то той е задължен да внас€ т. нар. компенсационна вноска във ‘онда за заетост на хората с увреждани€. ¬ негови€ управителен съвет е предвидено да членува и човек от национално представителните организации на работодателите

ќще за: агенци€  размер  катастрофа ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.