Вендета заради бизнес с перли: Италианец пребит в Перник, плашен с вуду магия

01 септември 2014 12:31   2 коментара   13080 прочита
Факсимиле от статията във в. “Пиколо”
Факсимиле от статията във в. “Пиколо”


Факсимиле от статията във в. “Пиколо”

55-годишен италианец от Триест бил пребит в блок в Перник от свои съграждани заради бизнес с перли, съобщи вестник “Пиколо”.

Според всекидневника Пиерпаоло Леназ имал бизнес с коли между България, Италия и Гърция и живеел в апартамент под наем в град Перник.

Адвокатът на жертвата Валтер Зидарич направил оплакване в полицията от името на клиента си, че Винченцо Матроне и Франческо Виторио Бонафиде отишли специално в България с наказателна цел. Отмъщението трябвало да послужи за урок заради мистериозното изчезване на кофчежниче с перли, което Леназ трябвало да продаде на бижутер в Неапол. Щом се върнал в България, без да е изпълнил сделката, Леназ бил набеден, че е заменил истинските перли с фалшиви. Той бил заплашен с мъчения и смърт чрез вуду ритуал, пише 24 часа.

Ето и неговия разказ по думите на адвоката му: “През месец май отидох в Перник, където е седалището на фирмата ми “Аридеа” ЕООД. По този повод върнах на една моя сътрудничка - Иванка Иванова Димитрова, сандъче с перли. Тя ми го беше дала преди това, за да намеря клиент в Италия.

След това обаче Димитрова се свърза с мен, за да ми каже, че върнатите от мен перли не били нейните. Каза ми, че съм измамник и че ще ми отмъсти.” След време с Леназ се свързали и въпросните двама италианци, съответно от Неапол и Тревизо. Един ден, докато се прибирал вкъщи в Перник, те го пребили, като резултатът е серия от фрактури по цялото тяло за Леназ. Въпреки това Пиерпаоло Леназ успял да избяга на улицата, но единият от палачите му го настигнал с тояга, заплашвайки го, че ще го убие. Леназ успял да влезе в паркираната си наблизо кола и да стигне до полицията, където разказал за случилото се, а после бил изпратен в Бърза помощ.

По-късно се върнал в Италия, където бил приет в болница. Смъртните заплахи по телефона и чрез съобщения обаче продължили и след връщането му в Италия. Единият от нападателите му дори го заплашил да го умъртви с вуду техники, на които се научил при престой в Санто Доминго. Леназ се оплакал в полицията и за незаконно присвояване от страна на единия от нападателите му на неговата кола “Фиат Добло”.


Още за: италианец   побой   блок   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
01 Септември 2014 22:22 | МЗ Ленин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

От винкело беганъе нема ))))


04 Септември 2014 19:49 | К.Илиев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

САМО ВИНКЕЛ ЗА ТОЯ КРАТУНКО...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар