Съдят машинист, убил миньор в рудник "Ораново"

05 март 2021 17:56   1 коментар   4998 прочита


19 свидетели разпита Окръжен съд – Благоевград по делото срещу С. Бекяров, обвинен в причиняване на смърт поради немарливост по време на изпълнение на длъжност в рудник „Ораново“ В рамките на близо четиричасово заседание бяха разпитани служители от рудника и медицинският екип, обслужил пострадалото лице.

В съдебната зала обяснения дадоха и пострадалите от престъплението лица – съпругата и синът на С. Синяков. Обвиняемият Б. присъства в съдебното заседание. По искане на защитата му, Съдът допусна „очна ставка“ между него и един от свидетелите по делото - началник-смяната, в която се е случил инцидента.

Припомняме, че делото стартира в края на 2019 година, а С. Б. е обвинен в това, че на 14.11.2017 г., около 16.30 ч. в рудник „Ораново“, находящ се в землището на гр. Симитли, в качеството си на „машинист локомотив мини“ в участък „Рудничен транспорт“, е причинил смъртта на С. Е. С. , поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – работа в мина /изразяваща се в извършване на маневрени действия, свързана с подаване на вагони към пълен и празен гараж на работна площадка/, представляваща източник на повишена опасност - престъпление по чл.123 ал.1 пр.2 НК.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март 2021г. от 13:00 часа, когато се очаква да бъдат разпитани още четирима свидетели, както и вещите лица.


Още за: Ораново   рудник   миньор   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
18 Март 2021 14:30 | Абв
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лошо
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар