Най-издирваните мъже от Интерпол в Пиринско: С червена бюлетина се търсят благоевградчанинът В. Красимиров, санданчанинът Ан. Петковски-Нашко и братя Галеви

21 февруари 2021 09:43   8 коментара   29782 прочита


4-има криминалнопроявени от Пиринско продължават да водят списъка на Интерпол  с най-търсените престъпници от България, където са посочени имената на  47 българи, сочи справка на struma. com в сайта на международната полицейска организация.  Обявени за издирване с червени бюлетини от региона са  : благоевградчанинът Вили Георгиев, санданчанинът Антон Живков и дуото Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като братя Галеви. 

Припомняме, че 31-годишният благоевградчанин Вили Красимиров Георгиев се скри от 18-годишната присъда за жесток побой, завършил със смъртта на студента Стоян Балтов пред дискотека „Амнезия” в София преди години. На 23 декември 2014 година Вили Георгиев и съучастникът му в тежкото престъпление Светлозар Стоилов изчезнаха след като чуха 18-годишната си присъда за умишленото умъртвяване на студента Балтов. 

В затвора се намира само третият осъден Александър Данаилов. Освен присъдата благоевградчанинът и приятелят му трябва да платят обезщетения от по 400 000 лева на семейството на Балтов. Укриването им от правосъдието бе голям скандал, родителите на убитото момче бяха в шок. 

54-годишният криминално проявен Антон Петковски-Нашко, пък е издирван заради поръчковата екзекуция на благоевградския бизнесмен Ангел Христов и в ликвидирането на съучастника си Емил Николов-Мъдака. Разкриването на убийството, извършено през 2001г., стана след ДНК-експертиза, а двойният килър изчезва безследно малко преди да чуе потвърждаването на доживотната присъда от последната инстанция. Петковски е видян последно през 2012г. 

Интерпол публикува имената, снимките и данните и на Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "братя Галеви", които са пуснати за издирване по искане на българските власти. Двамата са обявени с червена бюлтина и се издирват за ръководене на организирана престъпна група. Братя Галеви са в неизвестност от 2012г., когато ВКС потвърди ефективните им присъди от по 7 и 5 години, които трябваше да изтърпят в затворническо общежитие. Техни имоти на стойност над 4, 5млн. лв. бяха конфискувани в полза на държавата с решение на съда от 2020г. 

Г. Георгиев 


Още от: Крими

Принтирай статия
8 коментара
21 Февруари 2021 10:19 | иииииииииииииии
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

тез никой ги не търси


21 Февруари 2021 11:05 | Кирил13
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Ей Струма Галеви от Пиринско ли са? Сменете заглавието!!!!! Веднага !!!!!


21 Февруари 2021 12:13 | g
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Бюлетин и бюлетина имат различни значения.


21 Февруари 2021 13:04 | Очевидец
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

В  мвр в момента работят едни кадри които не работят за благото на хората а точно обратното. Ще ви издам знания и факти които са не известни за повечето от вас, да не кажа за 98% от вас. В нашия гдбоп и нашата прокуратура имат инструмент за идентифициране на човешките мисли, достатъчно е да имате просто телефон или лаптоп пред себе си. Хора които не са направили нищо биват подлагани на подслушване и на този инструмент за идентифициране на човешките мисли. В нашата държава не е така както казват, че съдия трябва да издаде разрешително за подслушване. Подслушват който си искат, неудобен човек на власта или на някой близък до власта. Познавам човек който е под пълен тормоз от тези същите, изтриват му хора от фейсбук приятелите, бива преследван от години без да е нарушиш закона. Харчат държавен ресурс към хора които не нарушават закона, а тези които нарушават закона са необезпокоявани. Говора, че тези виши полицаи са от най-високите етажи в МВР. Добре дошли в България


21 Февруари 2021 13:15 | 1
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Само дебилни физиономии. Некви утрепки и изпаднали аутсайдери. Тия, братя ли са, що ли са, редки комплексари. Всеки див селянин ки ги прекинеше от бой, ама нали они с десет коли хора одеха. Видя се. Без протекции до къде стигнаха. Да избягат като нищожества. А техните хора изпаднаха до просешка тояга. Аре у лево. Мутри вън.


21 Февруари 2021 14:17 | Нали помните,че
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И Нашко, и Вили си тръгнаха от България необезпокоявани. Знаеха, че ще получат големи присъди, както го знаеха и съдии и прокурори. Никой магистрат обаче не заповяда да ги задържат до влизане на присъдата в сила. Нека напишат имената на тези "защитници на правата"... на престъпниците.


21 Февруари 2021 15:50 | Смях
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Всичките тия убийци бяха заловени и после освободени от съда... какъв е смисъла да ги търсим


22 Февруари 2021 00:06 | ГРОБАРИЯ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

и кои ги търси че неразбрах.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар