Читателски сигнал! Измамна схема с ремонт на автомобил: Известна зъболекарска фамилия от Гоце Делчев проплака от майстор от с. Мосомище

24 април 2019 16:45   5 коментара   19250 прочита
Андрей Зимпарев
Андрей Зимпарев


Андрей Зимпарев

"Майсторът" и негов съучастник завлякоха клиент с 6 000лв.

Известна зъболекарска фамилия от Гоце Делчев стана жертва на измамна схема. Ходенето по мъките им започва преди две години, когато дават колата си на сервиз за смяна на скоростна кутия. Доверяват се на техен приятел монтьор - Андрей Зимпарев от село Мосомище. Той ги свързва със софийски монтьор, който по думите на техния приятел е много добър специалист. На доверие, семейството дава автомобила за ремонт в столицата. Разбира се, това не е безплатно. Ремонтът е предвидено да излезе към 6000 лв.

Парите са дадени предварително, за да може да се използват за необходимите части. От този момент започва истинско преследване и много лъжи. Ден след ден, семейството пита своя приятел по това време Зимпарев, какво се случва с колата, а той винаги обяснява, че се очакват части от чужбина, че се бавят и какви ли не оправдания. „В крайна сметка ни докараха автомобила, но се оказа, че той продължава да има проблеми, затова го върнахме за повторно отремонтиране.

Поискахме си и парите обратно. Част от сумата бе дадена на нашия приятел Зимпарев като гарант за успешния този път ремонт от софийския му колега“, обяснява семейството. От този момент, Зимпарев изчезва с предоставената му сума.

Спира да вдига и своя телефон. Семейството започва обикаляне по различни сервизи, автоморги, автокъщи, но следа от колата няма. „Спасително“ автомобилът фантом е намерен пред автокъща край кв. „Горубляне“ в столицата. Нейният откривател е самият Андрей Зимпарев, който често сменял различни работи в столицата и никога не се задържал на едно място.

При откриване на колата се установява, че ремонт на автомобила не е правен, с липсващ акумулатор е и на семейството се налага да закупят нов, за да я докарат до родния град. Зимпарев гордо им съобщава, че той ще задържи 2000 лв. като „благодарност“ за това, че е открил колата. До ден днешен мнимите автомонтьори по всякакъв начин отказват да върнат парите на гоцеделчевското семейство.

Семейството няма как да предявят законови действия, тъй като приятелството им с Андрей, оказало се в последствие просто схема за изкарване на пари, ги подвело да не изискат документ, с който в даден момент да докажат даването на сумата. Така едно „приятелство“ завършва с много лъжи, измамни схеми и ограбване на 6000 лв. от зъболекарската фамилия от Гоце Делчев. Към този момент техният апел е хората да внимават и да не се предоверяват сляпо дори и на познати. Оставят на съвестта на Андрей да им върне откраднатите пари.

К. Тодоров


Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
24 Април 2019 17:00 | Орлин махала
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Докато има агнета ще има и колячи.


24 Април 2019 21:28 | прас прес
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

А ти Здравко, ще върнеш ли парите на хората на които им изпопадаха пломбите?


24 Април 2019 23:08 | ?
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

каква марка е колата,
за да не си купувам такава?
Някаква honda таралясник ли?


25 Април 2019 17:49 | BMW 320
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Този ми разглоби колата и изчезна спря да си вдига и телефона няма намиране, нито колата мога да си взема нито частите, счупил ми и стъклото, колата е скъпа Бмв 2011г. Явно схемата е една и съща.


30 Април 2019 12:01 | ktb
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Помашка работа.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар