Полезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които всяка дама трябва да знае Полезно! Културни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина Внимание родители: Германската полиция разпространи апел с ужасяващи снимки на дете, видяно в детско...
   РегистрацияЗабравена парола

Аферата с тютюна, палежите и опасните връзки с арестувания бос на незаконната търговия в Пиринско, Ев. Хавальов! 5-има полицаи на прицел! 2-ма криминалисти от Благоевград са служители на КАТ от днес!


12 юли 2018 08:51  18 коментара   26425 прочитаРазследват кои са висшите ченгета разпънали чадър над Хавальов, чието име изплува като поръчител на палеж на трактора на брата на служителя във Вътрешна сигурност Атанас К.. Как пламна и кой стои зад пожара на колата на полицая Изет Мурадов? И още....


Арестуваният лидер на Организирана Престъпна Група /ОПГ/за незаконна търговия с тютюн, Евгени Хавальов от село Абланица, който вчера се яви като защитен свидетел по делото срещу прокурора К. Сулев, се оказа начело на групировка, работила "под чадър" години наред. Името му изплува зад палежи и престъпления за отмъщение на хора, замесени в схемата и неизпълнили обещанията си към организираната престъпна група и лично към Хавальов..

Вътрешна сигурност в ОД на МВР Благоевград, както и служители на спецслужбите в София, разследват връзките на Хавальов със служители в системата на МВР в Пиринско, за които има оперативна информация, че са били в опасна близост с боса Хавальов.. Трима от проверяваните полицаи са от Гоце Делчев, а 2-ма от Благоевград, научи Struma.com..

Имената им спестяваме, заради вървящото в момента разследване, но факт е, че от днес 2-мата от Първо управление на МВР в Благоевград са преместени на работа в КАТ и изолирани от работата в Криминална полиция. Евгени Хавальов отдавна е обект на наблюдение от службите. Той се свърза със серия палежи на територията на Гоце Делчев и района.

Името му изплува като поръчител зад палежа на трактор на брата на служителя във Вътрешна сигурност Атанас К. Мотивът на палежа били неуредени финансови взаимоотношения, братът дължал пари на Хавальов, които не връщал. Преди седмица пламна и колата на полицая Изет Мурадов, зад палежа на която отново изплува името на тютюневия бос.

Къде е стъпил "на криво" полицаят, е обект на проверка. Вчера в съдебна зала на Софийски съд стана ясно, че в близки отношения с Хавальов е бил и прокурорът от Спецпрокуратурата, гоцеделчевецът Костадин Сулев. Сред разтрогване на отношенията им обаче Сулев заплашвал Хавальов с убийство, твърди защитеният свидетел..

В зала окованият с белезници Хавальов заяви, че е бил притискан и изнудван непрекъснато от прокурора. Сулев е обвиняем за кражба на ток, сводничество и корупция, а Хавальов за лидер на организирана престъпна група за незаконна търговия с тютюн на територията на целия регион и страната.

Разследването срещу групата му е започнало в края на ноември миналата година, В хода му били идентифицирани участниците в схемата и планирани съвместните действия по задържането им.

Операцията бе проведена под наблюдението на прокуратурата на 26 юни основно на територията на с. Абланица,. Задържани бяха петима участници в престъпната схема, извършени са множество претърсвания, при които е открито „производствено“ помещение с над 1 тон нарязан тютюн, четири машини за рязане, множество празни пакети с поставени етикети с марка на тютюн, товарителници на куриерска ферма, мобилни апарати, СИМ карти и др.

Според данните, събрани до момента, групата е действала при висока конспиративност и синхрон в действията на участниците. Суровия тютюн участниците в групата изкупували от производители. Клиентите били набирани главно по интернет. Заявките си за нарязан тютюн те подавали онлайн, като исканите количества били най-често по 1 килограм. На ден групата изпращала до 150 пратки, като цената за килограм нарязан тютюн варирала между 35 и 40 лв., в зависимост от сорта и качеството.

Загубата за бюджета в случая е за стотици хилиди левове, доколкото акцизната ставка за килограм нарязан тютюн за цигари и лула е 152 лв.

След 24-часовото задържане на петимата участници в престъпната схема, Специализираната прокуратура удължи мерките им за задържане до 72 часа. С решение на Апелативния специализиран наказателен съд на четирима от тях е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Петият участник в групата е на свобода с парична гаранция, за да може да полага грижи за децата си. Хавальов остава зад решетките.

П. Иванов

Още за: афера  тютюн  арест  зала Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


18 коментара

12 юли 2018 09:48 | АКТИВНА СЪВЕСТ
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

В БОБОВ ДОЛ И ДВАМАТА И ТЕЗИ ОКОЛО ТЯХ


12 юли 2018 10:59 | fdfddf
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Добре де кажете ги в прав текст Атанас Калайджиев от втършен асигурност на МВР има да дава на Генчо - 50 000 лева. Това е истината. Ченгето взе да го рекетира и да не иска да си върне парите и прас - запалиха му трактора.


12 юли 2018 11:33 | исмет
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Организатора се казва Ферад Конедарев от абланица. Най голеите играчи в продажба и разпространение на тютюн са; хасан барутев, ферад конедарев, владислав халваджиев от гр. Неделино, амит арнаудов, еркан и ервин лапантови, юсейн чивилиев, юсеин гърбев, сейди гърбев, ибрайм газиев, ибрайм мандев, пламен чаушеев халил гущеров, ибрайм гущеров . ферад конедарев и хасан барутев са комбина. ферад конедарев платил 5 хил. лв на симо симов от гдбоп благоевград от обвиняем да стане свидетел.


12 юли 2018 12:06 | @@@???-нищо лично
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Ама Вие, не сте се потрудили да научете и не знаете българската азбука, а как успяхте да се доберете до такава информация. Първо научете кирилицата, после пишете по форумите!


12 юли 2018 12:18 | Заиков
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Заиков върни си парите, ремонта на дъщеряти, ремонтите увас и навсякаде, новите ти телефони парите дето взимаше, колите дето продаваш, всичко се знае с пандалиев дето помагахте на вашия спонсор дето го пазехте, как тои винаги знаеше че патрула идва и неговото дете не се пипаше докато кара скутера


12 юли 2018 12:52 | hoho
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Е къде е прокуратурата сега, та да се самосезира. Струма изпратете тези писания до главния Прокурор за проверка. Виждате с една статия и в коментариите колко истина излезе. Просто полицията и прокуратурата трябва да четат, от време на време.


12 юли 2018 13:11 | Мвр гоце делчев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Сиво Зайче цялото районно знае как покровителстваш ОПГ-то. Въпрос на време е... Всичко се знае!


12 юли 2018 14:40 | sisi
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Всичко тръгна от алчонстта на Константин Сулев, който сам казваше колко пари е дал да влезе в специализираната. Той взе да си реди приятелите, да ги рекетира да им вземе парите. Е вземаха си здравето взаимно. Всички по веригата ще патят, никой няма да бъде пропуснат. Знам го от БОПа този път работата е дебела и ще отвее главите на всички и свидетели и защитени и неназовани.


12 юли 2018 15:52 | ОПГ
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

В схемите има замесен общински съветник от Герб в града Николай Джингаров той е дилар на нарязан тутюн от години с баща му. Защо малчите защото Джингаров е лидер на партията в гоцето и го пази лидерката от Благоевград дето има мъж полицай.


12 юли 2018 16:05 | До fdfdffd
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Ей, чукундур, като си толкова запознат и сигурен за цялата схема, зашо не си напишеш имената, а се криеш зад някакви буквички.. Нали си наясно?!?!? Или те е шубе, кво? Еее, категорично заявяваш с точност (кой какъв е и кво прави), за да плюеш, ама твоето именце не си го даваш, а? Мн е лесно така.... Шубе такова...


12 юли 2018 16:09 | ДО ГОРНИЯ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

А ТИ НАПИСА ЛИ СИ ИМЕТО БЕ СМОТАНЯК :) :) :)


12 юли 2018 16:36 | ....
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Кой ли са двамата полицай от Криминална полиция, който сега са ги преместили в КАТ.


12 юли 2018 19:02 | Боголин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Цялото село продава, кой на кило кой на едро продава, и в olx, продавалник и базар онлайн си продават, до скоро само да попиташ и веднага ти се намира нужното количество! Донякъде и държавата е виновна не може да ти купуват килото за 5 лева и кутия цигари да е с по висока цена


12 юли 2018 21:01 | ЧИЧИ БАБА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ей Кумонист (визирам Рамиз Хавальов брат на Евгени Хавальов) Смотан от къде намирате тая наглост да ревете срещу други хора че били лекета и прочие! На Колко Хора опропастихте живота колко семейства разревахте с вашите гнусни и подли изпълнения! Дано цялата фамилия изгниете по затворите там ви е мястото! Даже да ви изселят от Абланица, та да има миР и спокойствие за хората там! АМИН!!!


12 юли 2018 21:29 | Qwerty
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ясно.. вижте имената на повечето, скъсени пушки. Много е труден и сложен процеса със самоопределението на тези наши граждани .Затвореното общество в което живеят, съчетано с ниско образование и промиване от 30 год мозъци от ходжи и ДПС са ги докарали до това ниво+ усещането за безнаказаност и политически чадъри. Капсулирането и живеене извън 21 век е характерно за пом район. Я се усетете бе хора, света върви напред не всичко е джамии.


13 юли 2018 10:29 | ники тонев
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

сУльо е за затвор


13 юли 2018 14:10 | бай Хасан
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Коментиращия Qwerty или е нискоинтелигентен писач, или се прави на луд!!! Ами то е ясно на всички четящи, че мулетата са помаци ахмаци, скрити като нелегални под други имена, които си продават труда на безценица/вижте разликата /40-152 лв. /? Къде отива разликата от 110 лева?????
Отива при "Чадъра"!!!! А чадъра е "големец/ не помак разбира се, но последния ще опере пешкира! И сигурно ще го набутат при циганите в кауша, там разбира се е мястото на"другите"!


13 юли 2018 18:29 | Не знам
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И защо пак да попитам едни ги местят в друго звено, а други ги прибират в ареста и това ли е, еднакъв аршин "?! Това ли е капацитетът на Органите по разследването?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.