Военният министър А. Ангелов: 26 млн. лв. от депозираните 40 млн. за „Странджа 2“ са похарчени, няма пари за този проект

07 април 2010 00:02   3875 прочита
А. Ангелов
А. Ангелов


А. Ангелов

Министърът на отбраната Аню Ангелов вчера изрази скептицизъм, че комуникационната система „Странджа 2“, заради която избухна скандалът с бившия военен министър Николай Цонев, ще може да бъде изградена. Министър Ангелов не е убеден и че има необходимост от дублираща комуникационна система, тъй като и сега военните имали система за комуникация във военно време. От депозираните 40 млн. по договор 26 са били изхарчени, каза министър Ангелов. С останалите 14 можело да бъде изградено поне едно направление по проекта „Странджа 2“.

Факт е обаче, че и сега няма пари за този проект, каза той. 135 млн. лв. е стойността на цялата система. Търсим варианти за промяна на параметрите на договорите за модернизация на армията, заяви още военният министър Ангелов. В момента се водят разговори с фирмите-изпълнители по проектите за доставка на военна техника. Разговаря се с фирмите за доставка и плащане на три, а не на пет транспортни самолета „Спартан“, а с платените пари за доставката на хеликоптерите „Пантер“ да се покрият задълженията за хеликоптерите „Кугър“.

Министър Аню Ангелов представи вчера и членовете на политическия кабинет. Августина Цветкова е новият зам. министър на отбраната, а Николай Милков - първият постоянен секретар на отбраната. Длъжността на постоянния секретар беше въведена с последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Началник на политическия кабинет е Йордан Божилов.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар