"Слънчев бряг" призова полицията в курорта да е по-дискретна

11 юли 2016 09:43   1 коментар   2069 прочита
Като във военен лагер сме, оплакват се хотелиерите (Снимка архив). Сн.: БГНЕС
Като във военен лагер сме, оплакват се хотелиерите (Снимка архив). Сн.: БГНЕС


Като във военен лагер сме, оплакват се хотелиерите (Снимка архив). Сн.: БГНЕС

"Съюзът на собствениците“ в Слънчев бряг не одобрява начина, по който се извършват проверките в курорта.

Браншовата организация настоява контролът да е за всички - да се проверяват и незаконните сергии, а не само хотели и заведения. Председателят на Съюза Елена Иванова коментира, цитирана от БНР, че искат да има полиция, "но нека тя да бъде по-дискретна".

"Не могат да бъдат с жилетки, автомати "Калашници", въоръжени до зъби. Това се наблюдава от туристите и все едно сме някакъв военен лагер", каза тя.

Униформени полицаи ще дежурят на всеки вход и изход към курорта. Те ще проверяват потоците от моторни-превозни средства и хора, които влизат в курортния комплекс. Ще се следи кой какво вкарва, какъв е произходът на стоките, имат ли платени данъци, акцизи и т.н., обявиха преди месец от МВР, като анонсираха специален режим в Слънчев бряг.

Териториалната дирекция на НАП-Бургас също започна засилен контрол. Търговските обекти, работещи без фискални устройства, ще бъдат затваряни, обявиха в началото на сезона данъчните.

"Съюзът на собствениците“ ще изрази недоволството си в декларация, която днес ще бъде изпратена до МВР и до министерствата на финансите и на туризма.

От чуждите туристи няма постъпили оплаквания, защото полицаите са извън курорта и не правят такова впечатление. Според Иванова обаче имало отлив на българи, които посещават комплекса за уикенд-туризъм.

"Слънчев бряг е един доста елитен курорт и се посещава от една българска публика, която е сравнително заможна. Тези гости в момента ги няма. Скъпи, луксозни коли не се виждат и това всичко е резултат на присъствието на полицията и жандармерията", заключи председателят на Съюза.

Веднага след стрелбата в курорта от началото на юни премиерът Бойко Борисов обеща, че в Слънчев бряг няма да влезе нито един луксозен автомобил, без да има данъчна проверка.

"Ще се проверява произходът на средства за автомобила, на кого се води и как е купен. С такива усилия върнахме руските и докарахме румънските туристи и очакваме добър сезон", каза тогава той.

източник: dnes.dir.bg

1 коментар
11 Юли 2016 09:54 | де де
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е как па ша е дискретна, българинът умре да си покаже правомощията, властта и силата, сега им се паднало да си покажат бабаитлъка, защо ще са дискретни?! Я с маскировъчните дрехи и автоматите в трапезарията точно по време на хранене на почиващите, и децата да се разпищят, че всички трябва да знаят че родната полиция ни пази я!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар