Синята коалиция с пет условия за подкрепа на кабинета "Борисов"

20 януари 2011 00:16   1 коментар   10143 прочита


Цв. Цветанов: Не работим под ничий диктат

Синята коалиция постави пет условия на правителството, за да подкрепи вота на доверие, поискан от премиера Бойко Борисов за цялостната политика на правителството.

Лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров обясни кои са исканията на сините. На първо място, това е спирането на проекта АЕЦ "Белене" и даване приоритет на "Набуко", а не на "Южен поток". Въвеждането на фискален борд и освобождаване на сътрудниците на Държавна сигурност от всички нива в държавата, както и продължаване на реформите, са сред другите искания на сините.

Мартин Димитров бе категоричен, че те очакват отговор от премиера чрез медиите, в противен случай няма да подкрепят правителството. Той допълни, че на цял свят ще стане ясно, че “Атака” е политическа сила, която крепи кабинета Борисов”.

Лидерът на ДСБ Иван Костов изказа подобна позиция. Той заяви, че най-вероятно сините ще подкрепят вота на доверие, но само ако ГЕРБ изпълни техните условия.

По повод поставените от Синята коалиция пет условия, за да подкрепи вота на доверие към кабинета, вицепремиерът Цветан Цветанов заяви, че правителството, оглавявано от премиера Бойко Борисов, работи “не под диктат и не под условия, а водено от националните интереси и защитата на българските граждани”. Това е зависимостта, която имаме - това са българските избиратели и ангажиментът, който сме поели в предизборната кампания, каза той.

1 коментар
20 Януари 2011 21:47 | georgiev
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Тия идвамата не саси пили хапчетата. костов е за бесилото оня малкия марляк и той заслужява тояга
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар