Първи хора в държавата с имоти на скандално ниски цени

02 март 2011 00:20   10 коментара   15995 прочита

Братът на Станишев почти подарявал апартаменти, дъщерята на Костов управлява повече от 1 милион лева

Георги Първанов, съпругата и синът му, жената на Никола Колев, децата на Емилия Масларова се сдобили с имущество за без пари. Братът на Сергей Станишев почти подарявал апартаменти. Дъщерята на Иван Костов управлява повече от 1 милион лева. Под заглавие “Тайните имоти на властта” в. “168 часа” публикува разследване за имотите на близките на някои от първите хора в държавата.

Президентът Първанов си купил апартамент през 2009 г. от 213 кв.м в престижния столичен квартал “Манастирски ливади” от близка до БСП функционера Васил Калинов фирма, която през 2006 г. е дарила за президентската му кампания 25 хил.лева.

Синът на президента - Владимир Първанов, се е сдобил с апартамент и гараж на средна цена 519 лв. на квадратен метър. Брокери смятат за нормална цена обаче между 850 и 1000 евро за квадрат. Заплатата, която Владимир получава, едва покрива вноските по кредита, който той е теглил. Проверка в Сметната палата показва, че по времето, когато е купен апартаментът му, баща му - президентът Първанов, няма как да му помага, тъй като няма никакви спестявания.

Първата дама Зорка Първанова пък разполага със скъп парцел в Банкя, който е купен на три пъти по-ниска цена от пазарната. През 2007 г. тя е платила на роднините си Галиная и Васил Савови 45 хил. лв. за терен от три декара в Банкя. Един от продавачите без притеснение заявил, че всъщност имотът е купен на средна цена 15 евро за квадратен метър, но адвокатите на купувача намалили съзнателно цената.

Евтини сделки върти и съпругата на Никола Колев, шеф на президентския кабинет. Роднини на Колев се облажили от сделки на жена му Величка, при които вместо по десетки евро за кв. метър те плащали по 3-4, като при една от сделките стигнали до символичната цена от лев за квадрат.

Солидни имоти притежават и двамата синове на екссоциалната министърка Емилия Масларова. Рекордьор по свръхизгодна сделка е доведеният й син. През 2007 г. Иво Масларов става собственик на апартамент от 94 кв.м и парцел от 625 кв.м, а две седмици по-късно с още един парцел за 55 хиляди лева. Година по-късно той купува за 30 хиляди парцел от 1 дка в софийското село Лозен. За 30 хиляди пък по-късно за апартамент от 104 кв.м в топцентъра на София е платил 104 076 лв.

Изгодни сделки е направил и родният й син от предишен брак - Константин Радонов, който се сдобил срещу 31 012 лв. с апартамент в центъра на София. Впоследствие той става и горд собственик на десетки декари земеделска земя.

Имоти на шокиращо ниски цени продавал пък братът на експремиера - арх. Георгий Станишев. Неговата фирма “Дедалос” се проявява почти като благотворителна организация, като продава на безумно ниски цени - по 270 евро на квадрат за апартаменти на столичния бул. “Мадрид”. Вероятно става дума за “тъмни сделки”, категоричен е служител на фирмата, който обяснява, че в нотариалните актове се вписват суми, близки до данъчната оценка.

Един милион управлява дъщерята на Иван Костов, която е управител на “Интрейдингс” АД. Когато тя е избрана за управляващ, във фирмата влизат нови акционери и капиталът се вдига от 50 хиляди лева на 1 013 700.

10 коментара
02 Март 2011 02:58 | !Струма какво става
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Прокуратурата обвини кмета на Петрич в престъпление по служба
Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу кмета на Петрич Вельо Илиев във връзка с продажбата на общински имот през 2004 година.


02 Март 2011 04:10 | един кривак
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

От комунистите по гладни и гадни въшки няма.... Хубавото е това че" електората" им си отива заедно с тях... Лошото е че известна част от тях успяха да се пребоядисат... Например хард синия костов/блатинското циганче от Горна махала, Дупница /За мен тоя винаги е бил крадлив комунист/ преподавал политикономия на социализма/, направил първа пачка от "сапио"....


02 Март 2011 04:57 | съвест
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Направо не е за вярване, дори да допуснем, че статията е неточна, дори само капка истинност да има в тези цифри, изводът е един-успях да хвана кокала и ще обезпеча моята глутница, че са ми кръвнина, а на балъците кой им е виновен. Докато съществуват балъци, хитреците ще се възползуват, т. е. ще лапат. Е то това си е, дай на такива като Сергей Станишев дар слово, и нему подобни от БСП, и др. партии, та са способни на думи да те прекарат през 9 планини в десета и пак няма да ти дадат вода да се напиеш, т. е. няма да ти отговорят на конкретно зададеният въпрос, но и да изпълнят обещаното, че то си е много математика и нежелано, принудително изваждане в уравнението, а така ще завоалират себеизлиянието си, че са способни да те уверят, че майка ти се казва Стоянка, а не Иванка и да те убедят във всеобщото благо. (Ако сте гледали предаването на Карбовски със Станишев) Така или иначе Българио дано избереш по-малкото зло и оцелееш, на прага на толкоз малко алтернативи и всеобща мизерия!


02 Март 2011 05:02 | съвест
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

И в зависимост от поставената цел, колкото по-бедни сме като народ, толкоз по-зависими сме и по-лесно управляеми за глобалните интереси.


02 Март 2011 07:20 | Сандански
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

За да започнат сериозни проверки за всички крадци имам впредвит големците смяна ама тотална смяна на продажните прокурори и съдии защото 99% са от комунистическо котило и малко синьо червено та бие и на черно Костово специален съд който да провери всичко под контрола на ГЕРМАНСКИ СЪДИИ да се изчисти тази тиня един път за винаги и поне да дадем малка възможност на нашите деца и внуци един ден да се радват Господин Борисов да се предаде поне това което е останало от архивите по районите полицейски управления в някаква сграда извън полицията да си проверим за доносниците не че ние не ги знаем ама от кумова страна докато не видишсочи ти е неудобно да му го кажеш в очите


02 Март 2011 09:06 | Замунда
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

АБВ! АБВ! Абе 168-часа не видях имотите на страчевия лъжец и разбойник.


02 Март 2011 10:31 | Стил
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Се4га трябва да се раследват всички тези господа, и госпожи, защото тяхната алчност няма край
а наглоста спрямо Цветанов, е ад под небето сега трябва да бъдат проверени всички тези
долни къртици защото те ровят само във чуждите дворове Костов да докаже парите също този жалък политик, както и Първанов, а Станишев е още по голем крадец, но Масларова го надминава, а Доган е черешката на тортата, идва видов ден господа и госпожи много е долно когато народа гладува и мре от недоимък власта да краде .Но има господ безнаказан няма
всеки плаща и то много скъпо, жалки утрепки долни боклуци, данак лукс няма защото ще трябва да плащат тези боклуци, но данак колиба може. Не забравяйти, че Либия е близо може и тук да стане така нищо чудно. Гладна мечка хоро не играе, но когато излезат гладните става страшно.


02 Март 2011 13:57 | !
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не забравяйти, че Либия е близо може и тук да стане така нищо чудно. Гладна мечка хоро не играе, но когато излезат гладните става страшно.


02 Март 2011 16:27 | 4вора
Оценка:
2
 (
2
 гласа)


Не забравяйти, че Либия е близо може и тук да стане така нищо чудно. Гладна мечка хоро не играе, но когато излезат гладните става страшно.


02 Март 2011 16:30 | 4вора
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

смьрт на комунистите, свобода и пари на народа.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар