Президентът Радев обяви с какви свои дарения е изпреварил депутатите

07 април 2020 12:09   2 коментара   2965 прочита


Трябва да запазим живота на нашите медици и лекари, заяви президентът по време на брифинг пред "Пирогов"

"За разлика от депутатите и министрите, които към края на извънредното положение ще си дарят заплатите, аз го направих в началото. Дарих заплатата си преди половин месец за възрастните хора в община Видин. Но не го направих пред камерите, защото това е суета и популизъм. Дарението е личен акт. Уважаеми депутати, ако държите да се равнявате по президента - кръгом и бегом към месец март. Дарете си заплатите за март, както го направих аз. Такъв апел отправи президентът Румен Радев към народните представители по време на брифинг пред "Пирогов".

Румен Радев направи и коментар за думите на премиера Борисов преди няколко дни, когато каза, че ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно, да му наложи вето. "Премиерът трябва да се запознае със законите и конституцията и трябва да прочете къде президентът може да налага вето. На решения на НС – не може да се налага вето.", заяви президентът. "Имаме много важен проблем, който трябва да разрешим. Трябва да запазим живота на нашите медици и лекари. Фактът, че има 30 заразени медици е тревожен и призовавам всички болници да се оборудват максимално бързо", допълни той.

Президентът разкри още, че съпругата му е направила дарение от 10 хиляди лева за възрастни хора. "Поинтересувайте се още какво ще направи. Когато моята съпруга обикаляше на Коледа трънските села, които са откъснати и на 1 март им носи мартеници, вие къде бяхте. Не е въпрос да правиш дарителство само пред камерите. Не е въпросът да изръсиш пари, а да влезеш пари в къщите на самотните хора и да поговориш с тях", каза още той. Президентът допълни, че обществото трябва да продължи дисциплината и да спазва мерките на властите. "Ние не можем до без край в това положение, докато има вирус, да стоим в това положение, защото вирус ще има и след 13 май. Трябва да помислим как да излезем от това състояние", заключи Радев.

blitz.bg

2 коментара
07 Април 2020 19:29 | ДУПНИЧАНИН
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

БРАВО РАДЕВ -МАЧКАЙ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ АЙДУЦИ, БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ-ВСИЧКИ ДО СЕГА СА БИЛИ ШУШУМИГИ И ЛИЗОГЪЗНЯЦИ -НЕНОРМАЛНИ ОЛИГОФРЕНИ ОСОБЕНО ТОЗИ КРИМИНАЛНИЯ ЕЛЕМЕНТ ПЛЕВНЯНСКИ-ПЛЕВНЯТА ПОМАКО ОТ СЕЛО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВСКО. АБСОЛЮТЕН ОЛИГОФРЕН. ПЕДЕРАС -ОТКРОВЕН. ДЕТЕТО НА СИНОПТИЧКАТА Е ОТ ШОФЬОРА МУ И ЕДИН ОТ ОХРАНАТА НА НСО Е ПОМАГАЛ ЧАТ ПАТ.


08 Април 2020 01:06 | Българин от Дупница
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Харесвам президентското семейство. Нормални и добре изглеждащи хора. Поне да ни отсрамят от досегашните грозни и прости политици, като от лунапарк бяха не, че още не щъкат наляво и дясно мазни и мизерни муцуни, но такива се добират до тези постове. Пожелавам здраве и успехи на президента и съпругата му
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар