Предлагат тотална забрана на хазарта в медиите

24 април 2024 22:20   3143 прочита


Предлагат затваряне на хазартните зали в малки населени места

ДПС и ГЕРБ-СДС предлагат затваряне на хазартните зали в малки населени места и забрана за реклами. Двете партии внесоха предложение за изменение в Закона за хазарта.

Новите текстове предвиждат хазартни зали да има само в населени места с над 5000 жители. Изключение има за националните курорти и населените места, намиращи се на не повече от 30 км от гранични контролно-пропускателни пунктове, обобщи бТВ.

Предложенията бяха представени от зам.-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев и зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Теменужка Петкова.

Законопроектът забранява рекламата в телевизии, в медии, включително онлайн и печатни - във всички видове медии, посочи Цонев.

Той уточни, че се разрешава реклама само върху билбордове и то далеч от училища, върху спортна екипировка, която не е предназначена за малолетни и непълнолетни, и в спортни зали.

За никого не е тайна, че през последните три години зависимостите, свързани с хазарта, са изключително увеличени в нашето общество. Това наложи да бъдат предприети съответните мерки с цел тяхното ограничаване, заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ./факти.бг

 


Още за: хазарт   закон   медии   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар