Подпалиха българския културен клуб „Иван Михайлов” в Битоля

04 юни 2022 13:11   5 коментара   3903 прочита
сн.Бгнес
сн.Бгнес


сн.Бгнес

 

През нощта или рано тази сутрин е запален културният клуб "Иван Михайлов" в Битоля. Изгоряла и неизползваема е входната врата на центъра. На място е извършен полицейски оглед, а представителите на клуба очакват виновниците да бъдат открити и да понесат отговорност, съобщи БТА. 

Към Битоля пътуват българският министър на външните работи Теодора Генчовска и посланикът на страната ни в Северна Македония Ангел Ангелов. 

Министерството на външните работи на Република Северна Македония остро осъжда акта на умишлен палеж на входа на сдружение "Иван Михайлов" в Битоля.

"Този вандалски акт е поредното доказателство, че има много участници, които са против напредъка в отношенията между Северна Македония и България и нашето общо европейско бъдеще. Това престъпление не е извършено случайно в ден, когато двете страни ще продължат диалога за преодоляване на отворените въпроси по пътя на европейската интеграция на Северна Македония. Компетентните органи на държавата полагат усилия за откриване на извършителя на този вандалски акт," пише в съобщение на МВнР на Северна Македония.

Официалното откриване на клуба "Иван Михайлов" в Битоля беше на 16 април тази година в присъствието на вицепрезидента Илиана Йотова, премиера Кирил Петков и много политици./Дарик

 

 


Още за: битоля   център   Още от: България и свят

Принтирай статия
5 коментара
04 Юни 2022 14:50 | Да се знае и помни
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Mакедония е бугарска.


04 Юни 2022 15:06 | АС.
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

а бугария е турска.


04 Юни 2022 18:53 | До горния палячо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Да ти еба майката, отрепко.


04 Юни 2022 19:42 | Стефанов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И сега какво? Да погалим дрипавите македончета по рошавите и гнидави главици, да се усмихнем мило и нежно да ги поканим в ЕС? И ако някой нашенски идиот успее да го стори, реакцията на онези оттатък ще е :"Егати и будалите - ние ги палим, они ни се дупат". И ще са прави. Ако се случи.


04 Юни 2022 21:55 | ДО.ДО.ГОРНИЯ ПАЛЯЧ.
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

АС ГО ПРАВЯ ВСЯКА ВЕЧЕР С СЕСТРАТИ И В ЗАМЯНА И ДАВАМ БЯЛО БЕЗПЛАТНО ПЪК СИ ТРАЯ. АКО НЕ ВЯРВАШ ЕЛА В РАФИ И СЕ УВЕРИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар