Областният управител на София Ил. Тодоров напусна "Атака": Не искам да имам нищо общо с тази секта 

15 януари 2020 07:35   1 коментар   2503 прочита


Областният управител на София обяви, че напуска "Атака". Илиян Тодоров направи това с официално съобщение, разпространено от БТА.Причината за решението му е грозен "вътрешноведомствен" скандал, избухнал в столично заведение в понеделник вечерта. След вербалното насилие се стигнало и до физическо такова спрямо него от хора от "Атака". 

По неофициална информация всичко тръгнало от спор с Десислав Чуколов, депутат и зам. -председател на партията. Екшънът се разиграл, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров напуснал известен ресторант. 

„Аз съм в болничен, с патерица съм. Чухме се с Волен Сидеров да се видим, тъй като от месеци не сме се виждали, за да поговорим. Поговорихме за няколко минути и той си тръгна. Обаче 5-6 човека, последните останки от „Атака“, които са се превърнали в една секта, започнаха да се заяждат с мен и да ме обиждат. Аз се придвижвам с патерица, но единият от тях ме удари“, разказа Тодоров пред DarikNews. bg. 

Бившият депутат от "Атака" призна, че е дълбоко разочарован: „След 9-10 години разбрах, че аз просто нямам нищо общо с тези хора. Просто сме прекалено различни. Съжалявам, че по този грозен начин трябваше да се разделим, но такъв е животът“. 

На въпрос дали продължава да бъде част от патриотичната формация, Тодоров даде изненадващ отговор: „Аз никога не съм бил член на партията“. 

Областният на София е категоричен – вече няма нищо общо с „Атака“, а през следващата седмица ще обяви и дали ще остане областен управител – пост, който заема като част от квотата на партията. 
„Все пак там съм от квотата на „Атака“. При положение, че нямам нищо общо с тази партия, може би най-правилно е да напусна и поста на областен управител, но още го обмислям“, обясни самият Тодоров. 

Той разкри, че след вчерашния неприятен инцидент се опитал да се свърже с Волен Сидеров, но безуспешно. „Телефонът му беше изключен. Днес не ме е потърсил. Не смятам, че вече има какво да си кажем с него повече“, каза Тодоров и поясни, че отношенията между двамата са влошени отдавна. 

"Официално вече не съм част от ПП "Атака". Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за "Атака", работа, на която посветих цялото си време", заявява Тодоров в официалното си изявление. 

"Като областен управител на Софийска област, заедно с екипа на областна администрация направихме добри неща. Две от тях, по които работя повече от година и половина, са споразуменията за сътрудничество между Софийска област и Китай и Софийска област и Мароко, които смятам да финализирам, заради възможностите за развитие, които предоставят на Софийска област. Зная, че гражданите ще го оценят", добавя той. 

Тодоров отваря и въпроса за оттегляне от поста, за който беше издигнат от "Атака": "Относно оставката ми като областен управител, която както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение. "Епицентър 

1 коментар
15 Януари 2020 10:06 | qwe
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

демек, ще внасяме китайци и мароканци/ не скакалци / ... но то е същото!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар