Николай Кокинов: Втрещен съм от алчността им да отвличат на конвейер

23 декември 2009 00:16   3 коментара   18512 прочита
Николай Кокинов
Николай Кокинов


Николай Кокинов

Обвинения ще има за всички 12 случая на отвличане, по които имаме доказателства. Това обяви пред БНТ градският прокурор на София Николай Кокинов. Не вярвам доказателствата да не издържат, подчерта градският прокурор.

Част от задържаните днес са преки извършители на някои от отвличанията, съобщи още Кокинов. На задържаните са повдигнати персонални обвинения, тъй като не всички от тях са участвали във всички случаи на отвличания. Задържани са под стража за 72 часа. Прокуратурата ще направи искане за постоянното им задържане под стража. Кокинов уточни, че задържаните вчера четирима са участвали в 14 отвличания. Той каза, че не очаква да излязат нови имена след разпитите и не очаква да има „Наглите 3“.

Кокинов коментира още нещо: Втрещи ме алчността им, отвличането на конвейер, те са имали намерение да отвличат повече от едно лице - в една и съща къща са подготвяли различни помещения. Тази изключителна наглост и цинизъм трябва да бъде отсечена от корен, заключи Николай Кокинов.

Това е голям удар за българската полиция и едно сурово наказание ще има превантивен характер. Следващите кандидати за бързо забогатяване по този начин ще се позамислят, смята Кокинов. Прокурорът уточни, че има свидетели по случая, и подчерта, че тяхната сигурност ще бъде гарантирана. Кокинов потвърди, че са използвани специални разузнавателни средства. Очевидно, че похитителите са събирали данни за своите жертви, но и самите жертви са демонстрирали състоянието си. Ние обсъждаме версия, че може би някой е помагал на похитителите, но засега ще се въздържа, защото нямаме такива доказателства, обяви още Кокинов.

Прокурорът на София допълни обаче, че за Вене Сотиров няма доказателства, че е станал жертва на похищение от точно тази група. Не било ясно обаче дали е убит, „защото не е открит труп“. Всички, които се упражняват с различни версии, нямат представа за фактологията, но ние водим следствието. Мога да кажа, че една част от жертвите познаха помещенията, където са били, а за други пък се намериха биологични доказателства, посочи Кокинов.

3 коментара
23 Декември 2009 14:26 | Али
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

По нагли от магистратите дали има. Жертвите си обескостяват използвайки власта си и законите. Адвокатите са изпълнители на тази мисия. И после си делят плячката. А жертвите им кучетата са ги яли.


23 Декември 2009 21:59 | snowman
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Пазете Кокинов, той е необходим на България!!! Сега е времето да се очистим от циреите!!!


24 Декември 2009 10:16 | Митничаря
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

"Прави така на човек,както искаш на тебе да правят" от Новият Завет на Исус Христос.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар