НДСВ: Спорът е опасен за обществото

16 март 2010 00:12   1530 прочита

НДСВ е силно обезпокоено, че правителството на ГЕРБ, президентът и парламентът не се занимават с икономиката на България, а ангажират своята и на обществото енергия за разрастване на конфликт, който няма да донесе нищо добро на българските граждани, заявяват от жълтата партия.

Почти половината от мястото си и времето си медиите отделят на прогнози дали президентът ще падне от власт, или не. Това може и да е интересен политически сценарий, но не по време на криза. НДСВ е убедено, че конфликтът между президента и вицепремиера прераства в крайно опасен за обществото конфликт. От днес в него се включва заради събирането на подписка за отстраняване на президента и законодателната власт - парламентът.

Подобни действия будят недоверие относно сигурността и стабилността на България. Те надхвърлиха вече партийния си характер и заплашват да предизвикат негативен резонанс у бизнеса и инвеститорите, както у нас, така и в чужбина. НДСВ отново предупреждава, че сега икономическата криза и справянето с нея е единствената сериозна национална задача пред всички партии, организации, пред бизнеса и пред всички хора в страната. Справянето с нея изисква ресурс от професионализъм и време. Професионализмът отстъпва на лични амбиции и политически скрупули. Времето се пилее в безсмислени спорове.

От партията предупреждават още, че на фона на кризата и на влошаващото се качество на живот у нас, на фона на инвестиционната несигурност и заради гръцката икономическа драма, единственият правилен път на България е стабилно управление, бързи, модерни и разумни реформи, които ще доведат до намаляване на разходите на правителството и ще покажат, че има политическа воля и стремеж към управление с цел балансиран бюджет. Според НДСВ само икономиката ще ни спаси.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар