НДСВ и ЗНС призовават своите членове да гласуват за развитие на ядрената енергетика

16 декември 2012 17:45   2 коментара   8117 прочита


Партийният съвет на НДСВ и Постоянното присъствие на Земеделския народен съюз решиха да излязат с обща политическа позиция за референдума, съобщи Дарик.

Двете политически сили призовават своите членове, симпатизанти и гражданите да се включат в първото допитване в най-новата история на България и да гласуват за развитие на ядрената енергетика.

"Въпросът на референдума „Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа” има един отговор за нас - "Да”. Ние, двете партии - НДСВ и ЗНС, призоваваме гражданите и нашите членове и симпатизанти да упражнят правото си на пряко участие в управлението и да участват в референдума, като гласуват с "Да”, се посочва в съвместно съобщение на политическите сили.

"НДСВ и ЗНС сме последователни в разбирането си, че България трябва да се развива като модерна, динамична и значима държава в региона и в европейски мащаб. Степента на развитие на енергетиката, включително на ядрената енергетика на една държава, е признак за модерност, за сигурност, за напредък и за инвестиционна привлекателност", се добавя в съобщението.

НДСВ и ЗНС подкрепят развитието на ядрената енергетика, за да не бъдат затворени вратите на неруските инвеститори и за да може един ден да бъде потърсена сметка на тези, които изгониха западните инвеститори от най-големия инвестиционен проект на България и които затвориха без обществен дебат и истински аргументи проекта за АЕЦ "Белене”, подчертават партиите.

Единната им позиция е в резултат от изпълнение на споразумението на НДСВ и ЗНС за общи действия, подписано през септември тази година в Плевен.

източник: dnes.bg

2 коментара
16 Декември 2012 18:22 | Лили
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тия кретени пък какво разбират от ядрена енергетика, та и акъл дават? Я хващайте голямата мотика и хайде на дългия ред да копате!


16 Декември 2012 19:00 | 567
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Онзи комарджия, когото наричаха "Царя", беше първият мераклия, който искаше да продаде националните интереси на чуждата му Република България за 2 млрд. USD ! Тези лумпени продължават да го слушкат !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар