Наградиха достойни българи, спасили хора в неволя

03 март 2010 00:16   3 коментара   12058 прочита
Момент от награждаването
Момент от награждаването


Момент от награждаването

Полицай Димитър Димитров и 14-годишният Виктор Неделчев получиха от премиера Борисов двете големи награди „Златен ритон“ на осмото издание на „Достойните българи“, организирано от „24 часа“ и БНТ. Полицай Димитров е спасил две жени по време на трагедията в местността Бакаджиците край Ямбол. Премиерът връчи грамота и чек от 1000 евро на 14-годишния Виктор Неделчев от село Крошуна, който намерил 200 лв. и ги върнал.

Сред отличените бяха трима студенти, спасили човек от удавяне във Варна, 12-годишно момче, което намерило масивни златни пръстени и ги върнало. Грамота получиха и лекар, който страда от тежка болест, но продължава да оказва медицинска помощ на нуждаещите се, фотограф, който спасил човек от самоубийство на Аспаруховия мост, двама пожарникари, борили се с огнената стихия при явна опасност и за техния живот.

3 коментара
03 Март 2010 09:12 | Избирател
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Браво на наградените достойни българи.Браво на ГЕРБ,че удостоверява с вниманието от Държавата ,тези хора.Да почувстват благодарността,освен на спасените,а и на нея.В Родината ни има достойни хора и герои.А има хора с милиони и милиарди,на които не им пука за чуждото нещастие и неволи и продължават да ни тровят живота.Затова Държавата е поела тази нелека задача,да "поумнее" такива хора.


03 Март 2010 14:15 | cna
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Защо не цитирате имената и публикувате снимките на достойните българи един по един. Народът иска да знае повече за тях, а и те го заслужават


03 Март 2010 23:50 | ььььь
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

е не ти ли е достата4ен бате боико виж го сам кав е готин
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар