Министърът: Само 10% са взели чиновниците

23 февруари 2012 00:18   3 коментара   2541 прочита


Само 10% от сумата за бонуси в системата на здравеопазването са за администрацията на ведомството, съобщи министърът на здравеопазването Стефан Константинов. За спешната помощ са отделени 1,083 млн. лева, като най-големият дял е за София град. За регионалните здравни инспекции са отделени 1,196 млн. лева, за национални центрове - 984 704 лева, за центрове за трансфузионна хематология - 853 400 лева.

“Това са все структури, в които не работят администратори, и като съберете сумите, няма да ги изкарате пет милиона”, каза министърът по повод обвиненията, че е раздал 5 млн. лева за бонуси. Той уточни, че една от възможностите за получаване на допълнителни средства в системата на спешната помощ е когато има незаети работни места и по тази причина в столицата са най-много средствата. За регионалните здравни инспекции Константинов обясни, че там са били извършвани контролни функции или са правени измервания или сертификация.

“От тези допълнителни приходи с нещичко са си увеличили мизерните заплати”, каза още министърът.

3 коментара
23 Февруари 2012 11:14 | пчела
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Д-р Константинов много наивни оправдания. Какво означава икономия на фонд работна заплата? Когато няма достатъчно персонал в една фирма се работи извънредно - това означава, че на хората им се плаща допълнителено за труд. Или когато няма достатъчно персонал как си покриват графиците? Или им пускате повече бройки за да се отчитат икономии? Към всяка болница има отделения за трансфуз. хематология на издръжка на болниците, на колко персонал дадохте "853 400лв. за центрове по трансфуз. хематология", спешна помощ 1, 083млн. т. е. за транспортните услуги, които те извършват, защото пациентите се докарат с линейки и се оставят в отделенията на болниците, нали прехвърлихте спешните отделения към МБАЛ, кажете как им плащате на тях, по колко лева на пациент. Искате да се освободите и от Спешните центрове, защо да имате главоболия прехвърлете ги към болниците и държавата ще си гледа само чиновниците в МЗ, инспекции, агенции ит. н. Има много въпроси към Вас и знам, че нямате отговори.....


23 Февруари 2012 18:14 |
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ГОСПОДИН КОНСТАНТИНОВ, КАТО ИМАТЕ СРЕДСТВА ВЪВ ФОНД РАБОТНИ ЗАПЛАТИ ЗА БОНУСИ, ЗАЩО НЕ ОПРЕДЕЛИТЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ НА ЦЕЛИЯ МЕДЕЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ? ТАКА ЩЕ БЪДЕ ПРОЗРАЧНО КОЛКО СА ЗАПЛАТИТЕ ИМ, НЯМА ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ ПОД ФОРМАТА НА БОНУСИ, И ДА НЕ НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ, С ОПРАВДАНИЕ - НИСКО ПЛАТЕНИ!


23 Февруари 2012 18:23 |
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Само 10% са взели чиновниците
ОСТАНАЛИТЕ ВИЕ ЛИ КОНСТАНТИНОВ, ГИ ИЗПАПАХТЕ?????
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар