Мартин Димитров: Да се развалят сделките по заменките на гори

10 февруари 2010 00:16   2 коментара   16349 прочита

По-правилно е държавата да развали сделките по заменките с гори, а не да чака и да се обяснява с ЕК, както и да доказва, че когато едно нещо е престъпление, то не е държавна помощ, заяви Мартин Димитров, лидер на СДС и съпредседател на Синята коалиция, предаде БГНЕС.

Заедно с това облагодетелствалите се от тези замени могат доброволно да се откажат от тях. Ако не могат да се развалят тези сделки, да се преоценят и държавата да получи компенсации. Позицията на Димитров бе подкрепена от Румен Христов. Според Христов наново могат да бъдат направени оценки на тези гори от лицензирани оценители. В противен случай глобата и санкцията на ЕК ще нанесат тежка вреда на България. Димитров поясни, че основание за разваляне на тези сделки могат да се намерят. Има съдебна процедура за това и е наложително да се провери колко от тези гори са променили предназначението си.

СДС защити тезата си България да стане свободна зона от ГМО, като се изведе в приоритет създаването на биологични продукти, подчерта депутатът от Синята коалиция Михаил Михайлов. Според него мораториумът върху закона за ГМО е половинчата мярка. ГЕРБ трябва да оттегли предложението си в закона и да не се позволява да се правят опити в околната среда, тъй като ЕК не изисква това от нас.

Мартин Димитров оприличи идеята на ГЕРБ в закона, както и заявения мораториум върху ГМО така: „все едно да се разрешат убийствата в България и после да се наложи мораториум върху тях. Позицията на СДС е за използване на ГМО само в лабораторни експерименти. Мартин Димитров изтъкна, че СДС стоят зад законопроекта за отбраната, върху който бе наложено президентското вето. Според него позицията на президента е слаба и лековата. Притеснителното за Първанов, според Димитров е, да не бъдат накърнени правомощията на президента. СДС няма да подкрепи ветото, категоричен бе Димитров.

2 коментара
10 Февруари 2010 04:16 | мартине какво направи !!
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)


Блог на Мартин Димитров – MartinDimitrov.com
Политика, икономика, работа в парламента
Регистрирайте се, за да получавате новите статии от блога по e-mail или RSS
August 11, 2009
Проверявам корупционните сигнали за община Сандански
Получих много сигнали за корупция в община Сандански. Препратих ги към комисията за борба с корупцията към Народното събрание. Лично ще следя какво е развитието по въпроса.
August 11th 2009 Posted to Европейски парламент
* Comments(578)


10 Февруари 2010 09:08 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

АМИ РАЗВАЛЕТЕ ГИ ЗАЩО НАРОДА ДА ВИ ПЛАЩА ДА ИСПУКАТЕ ДАНО ДО ЕДИН ХАИР ДА НЕ ВИДИТЕ ОТ НИЩО ЗАГРАБЕНО
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар