Градският прокурор на София Николай Кокинов: Танов не е подслушван с прокурорска заповед

13 януари 2011 00:16   1 коментар   8761 прочита
Николай Кокинов
Николай Кокинов


Николай Кокинов

В Софийската градска прокуратура (СГП) няма производство срещу началника на митниците Ваньо Танов, както и не е правено искане от страна на прокуратурата за подслушване срещу него, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Все още не е готова техническата експертиза, която трябва да каже дали записите на телефонните разговори между Ваньо Танов, министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов са СРС-та, кой ги е извършил и дали представлява изнасяне на класифицирана информация тяхното оповестяване. Очаква се в края на следващата седмица това да е ясно, поне така са обещали експертите, които извършват експертизата. Те са от списъка на вещите лица на Софийски градски съд (СГС). Градският прокурор Кокинов обаче отказа да съобщи дали те самите са служители на служба ДОТИ в МВР и дали не се получава така, че те проверяват самите себе си.

В СГП няма производство срещу Ваньо Танов, прокуратурата не е правила и искане за подслушване или други специални разузнавателни средства срещу него. С над 50% обаче са се увеличили исканията за СРС-та от 2009 до 2010 година. През 2009 г. Градска прокуратура - София е поискала близо 1500 СРС-та, от тях 21% или 311 са станали веществени доказателствени средства. През 2010 г. броят им скача на над 2200, от тях са изготвени 507 доказателствени средства или това е близо 23%. Само в 1% са отказите на съда да се разреши СРС. Преобладават - над 90% - подслушванията на телефони по тях.

1 коментар
13 Януари 2011 21:16 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

кога ще доиде и неговото време та да видим колко е чист
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар