Депутатите гласуват с палец, показалец и среден пръст

30 януари 2010 00:18   5 коментара   10794 прочита
Цецка Цачева демонстрира пред журналисти как ще се гласува в НС от тук насетне
Цецка Цачева демонстрира пред журналисти как ще се гласува в НС от тук насетне


Цецка Цачева демонстрира пред журналисти как ще се гласува в НС от тук насетне

Унижават ни като животни, недоволстват от опозицията

Гласуването с пръстов отпечатък се задейства вчера и в пленарната зала. Депутатите дадоха първи вот с новата система сутринта, за да се регистрират за присъствие. Така тестваха техническата новост. Пробата мина успешно. Моля, поставете пръст на сензора, покани народните избраници шефката на парламента Цецка Цачева. Натиснете бутона с един от пръстите, от които са взети отпечатъци, напътстваше ги тя. Ако гласуването е минало успешно, резултатът се появява на екран пред всеки един от народните представители.

Успяхме да изпълним заявеното намерение пред българските граждани в Народното събрание. Нещата да се случват по различен начин от това, което бяхме свикнали да виждаме преди, заяви доволна председателят на НС Цецка Цачева. Председателят на Народното събрание смята, че нито един народен представител не е имал затруднение, тъй като системата е така направена, че във всеки един момент се изписва текстова информация пред депутата какво трябва да направи. Цачева обяви, че системата е стартирала успешно и предсрочно и че гласуването е минало успешно.

Не мина обаче и без недоволни. Ако идеята е била да се унижи народният представител - постигнаха го, обидено заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай, но призна, че никак не е сложно и дори е много интересно. Взеха ми отпечатъци от три пръста, а имах чувството, че гласувам с четвърти, защото явно сутринта много съм си мил ръцете, каза още Аталай, явно след като му мина обидата. Но пък изрази неодобрение срещу проверките всяка сутрин. Той пожела и други хора, не само депутатите, да усетят „предимствата“ на този вид проверки, като всяка сутрин бъдат подложени на същите процедури като народните представители.

На излизане от залата по време на почивката Любен Корнезов от БСП пък подхвърли пред репортерите: Да не сме престъпници, че ни карат да гласуваме с пръстови отпечатъци. Димчо Михалевски от социалистическата партия каза, че вече очаква на входа да ги проверяват дали са добре сресани, дали са с изрязани нокти, дали са си измили ръцете. В крайна сметка добра идея било да се направят измервания и за функционирането на мозъка, иронизира депутатът.

По повод на усещането на някои народни представители за липса на комфорт при този начин на гласуване парламентарната шефка Цачева поясни, че той е в изпълнение на правилника за организация на дейността на Народното събрание, който има силата на правна норма, на закон. Това не е прецедент, успокои родното депутатство Цачева, в редица Народни събрания се гласува по този начин.

5 коментара
30 Януари 2010 11:27 | оххххх
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

ЕЕЕ, сега и държавага ще разчита на средния пръст на Любен Татарски, не само разложани. Нема начин ще ни оправят!


30 Януари 2010 22:54 | Васил Шумаров
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Бас държа, че съпартийците на Рамадан Аталай и Любен Корнезов ще направят всичко възможно, за да провалят и този експеримент!
Първо ще започнат да човъркат с карфички по сензорите, за да ги повредят. Ако Цецка обаче запази самообладание и ремонтира всеки път повредените пултове, саботьорите ще отидат за помощ при печени компютърджии, които ще им решат проблема: след сканиране на показалеца ще изработят на всеки желаещ индивидуален СИЛИКОНОВ НАПРЪСТНИК СЪС СЪЩИЯ РЕЛЕФ.
Ако искаш да отсъстваш, заедно с депутатската карта даваш на съседа съпартиец и напръстника си. Той го надява предварително на който и да е пръст и гласува с този пръст от твоя пулт. От просто по-просто!
Дръж се, Цецке! Тепърва има да видиш зор!


31 Януари 2010 11:53 | до първият/оооххх
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

ее,се отдека надека то4но нашия депутат от толко навалица даваш за пример.и други имат среден пръст?без пример нещо не се връзва.


31 Януари 2010 12:08 | ????
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

ееее,ще се пукнете от яд.на нова година г-жа ц.ца4ева предпо4ете да играе хоро в разлог.от цяла бг.злобата и зависта кантар ги не лови.а имаше,как да е в банцко или в градъ,сандански....ха,ха,ха.ееее това е положението драги ми смехурко.


01 Февруари 2010 05:17 | ВОЖИК
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

6РАВО ЗА НОВОТО ВЬВЕДЕНИЕ ,ЗА Г_да ИЗ6РАННИЦИТЕ (РАЗ6ОИНИЦИТЕ),С ПАЛЕЦ И ПОКАЗАЛАЦ,АМА ТОЯ СРЕДИЯ МАИ ИМ Е В ПОВЕ4Е. И 6ЕЗ ТОВА ТОЗИ СРЕДНОЯ ОТ 20 (двадесет) ГОДИНИ ГО ПОКЗВАТ НА ТОЗИ ИЗТРАДАЛ И 6ЕДЕН НАРОД. А КОЛКОТО ДО ПРИНЦА, КОИТО СПОДЕЛЯ ,НЕ6ТО ТАМ ЗА МОЗЬЦИТЕ, НЕКА ОСТАВИМ ТОВА ДА РА6И ...НЕГОВО ВЕЛИ4ЕСТВО НАРИДА.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар